Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
4 квітня 2011 р. Всi новини

Близько 3 млн. школярів щорічно беруть участь у Всеукраїнських учнівських олімпіадах

 

 

 

У цьому році започатковано ще 4 нові олімпіади – з російської мови і літератури, екології, астрономії та педагогіки і психології.


У цьогорічному фінальному ІV етапі олімпіад взяли участь близько 2,5 тисяч найталановитіших учнів країни.

Крім того, з метою популяризації національної освіти на світовому рівні команди школярів України беруть участь у міжнародних учнівських олімпіадах з математики, фізики, хімії, біології, екології, географії, інформатики.

У 2011 році команда юних астрономів вперше візьме участь у міжнародних змаганнях. Щороку школярі України беруть участь і блискуче виступають у Міжнародній Менделєєвській олімпіаді з хімії.

Так, на 44-й Менделєєвській олімпіаді, що відбулася минулого року, двоє учнів посіли перше місце, четверо – друге та троє – третє.

За кількістю завойованих медалей наша держава стабільно знаходиться у першій десятці країн-лідерів.

Починаючи з 1993 року, 480 українських школярів вибороли 395 медалей у міжнародних учнівських олімпіадах з математики, фізики, хімії, біології, інформатики, екології.

При вступі до вищих навчальних закладів дипломи переможців Всеукраїнських та міжнародних олімпіад дають можливість нарахування додаткових балів при зарахуванні абітурієнтів.

Слід зазначити, що перспективним напрямком роботи з обдарованою молоддю на загальнодержавному рівні є проведення Всеукраїнських Інтернет-олімпіад з математики фізики, хімії, біології, географії, економіки та інформатики, російської мови і літератури, до участі в яких долучається широке коло учнів, зокрема з сільської місцевості.

 

По матеріалам: osvita.ua