Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
6 червня 2017 р. Всi новини

Порошенко підписав закон, який допоможе жителям окупованих територій здобути вищу освіту

 


Закон створює для таких осіб додаткові можливості щодо вступу на навчання до вищих навчальних закладів

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2026-VIII "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти особами, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України", прийнятий Верховною Радою 16 травня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Закон спрямований на вдосконалення механізму правового регулювання суспільно-правових відносин, що виникають при реалізації права на освіту для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України, створення для таких осіб додаткових можливостей щодо вступу на навчання до вищих навчальних закладів.

Закон передбачає, що для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, і які отримали документ про загальну середню освіту, прийом на навчання до одного з вищих навчальних закладів, розташованих на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, здійснюється на конкурсній основі за результатами вступних випробувань в межах встановлених квот прийому до вищих навчальних закладів (наукових установ) України.

Згідно з документом, розмір квоти для прийому осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, до вищих навчальних закладів, розташованих на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, встановлюється в обсязі 1000 місць державного замовлення і розподіляється між зазначеними вузами в порядку, визначеному Кабінетом міністрів.

Закон вступає в силу з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через місяць з дня набрання ним чинності.

 

 

За матеріалами: Сегодня.ua