Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
15 червня 2017 р. Всi новини

ЗНО для вступу на магістратуру планують запровадити також для «Міжнародного права»

 

Наступного року фахове випробування для вступу до магістратури за технологією ЗНО планується запровадити і для спеціальності 291 «Міжнародне право».

Про це повідомив начальник відділу нормативного забезпечення вищої освіти МОН Дмитро Кумков під час регіональної наради у ДНУ ім. Олеся Гончара.

«"Міжнародне право" визначається як вища юридична освіта (згідно з  постановою Кабміну від 29 квітня 2015 р. № 266). Студенти цієї спеціальності мають бути в рівних умовах з іншими правниками та підтвердити свою кваліфікацію на відповідному іспиті», - зазначив він.

Минулорічний експеримент із відбору й зарахування студентів на спеціальність 081 «Право» у форматі ЗНО пройшов вдало.  У ньому взяли участь 9 ВНЗ України. Враховуючи успішність пілотного проекту,  цього року проведення тестування поширили абсолютно на усі виші.

Зовнішнє оцінювання передбачає три блоки: «Право», «Іноземна мова» й «Тест загальної навчальної правничої компетенції» (ТЗНПК). Завдання базового блоку тесту «Право» містить 70 питань з шести правничих дисциплін.

ТЗНПК є швидкісним тестом, оскільки юристам на практиці доводиться часто опрацьовувати велику кількість документів в короткі терміни. Він включає в себе завдання  на критичне, аналітичне та логічне мислення. Третя  частина тесту «Іноземна мова» пропонує завдання на вибір з трьох мов: англійської, німецької, французької.

Детальніше з умовами проведення вступного випробування можна ознайомитися за посиланням

Додатково підготовлено інформаційний буклет з рекомендаціями для вступників, як готуватися до ЗНО. Крім того, розроблено демонстраційний тест із ключами.  Невдовзі ці матеріали з’являться на сайті МОН.

 

 

За матеріалами: УЦОЯО