Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
7 квітня 2011 р. Всi новини

Профільне навчання допоможе подолати бар’єр між середньою освітою та ЗНО

 

 

Учень має вибрати ті предмети і програми, які згодом буде здавати при вступі до університету. Такий перехід можна здійснити при умові оптимізації мережі шкіл в Україні


Таку думку висловив Павло Хобзей, проректор з навчально-виховної роботи Українського католицького університету (УКУ), коментуючи питання реформи освітнього законодавства в Україні.

За словами Павла Хобзея, проблема сучасної школи в тому, що знання, які потрібні для вступу, учні часто отримують поза межами школи – у репетиторів.

"Єдиний плюс, що вчитель став затребуваним на ринку репетиторства. Бо раніше, для підготовки до вступних іспитів у виші, за репетиторів зазвичай брали університетських викладачів. Але через відсутність профільної старшої школи, учні 11-го класу, особливо у другому семестрі, відвідують репетиторів, замість того щоб ходити до школи", - вважає проректор УКУ.

Проректор УКУ також прокоментував спробу Міністерства освіти конвертувати оцінку шкільного атестата у двохсотбальну систему.

"Таким чином, міністерство нібито спонукає учнів вчити всі предмети. Однак, неможливо належно вивчити всі сімнадцять предметів шкільної програми. Більше того, в спеціалізованих школах вимоги до навчання вищі, а середня оцінка виходить нижчою, тоді як в слабших школах оцінки завищені. Внаслідок цього, відбувається девальвація оцінювання учнів, що погіршує загальну освітню ситуацію", – наголосив Павло Хобзей.

 

По матеріалам: osvita.ua