Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
21 червня 2017 р. Всi новини

Стандарти базової школи, платформа онлайн-освіти, розвиток студентської активності – МОН презентувало 7 ініціатив співпраці з міжнародними партнерами

 

МОН представило 7 ключових ініціатив, які Міністерство зацікавлено реалізовувати спільно з міжнародними партнерами та донорами.

Презентація проходила під час планової зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з близько 50-ма представниками ключових міжнародних партнерів та організацій, що співпрацюють з МОН.

«Велике спасибі за те, що приїхали сьогодні на зустріч. Для нас важливо, щоб ми поділилися з вами нашими планами та пріоритетами, перш ніж всі підуть у відпустки і до того, як Міністерство розпочне вступну кампанію. Ми хотіли б розповісти про пріоритети МОН, представити діяльність Управління реформування освіти, а також презентувати деякі короткі описи необхідних ініціатив», – зазначила Лілія Гриневич.

Серед 7 ключових ініціатив – допомога у розробці стандартів для базової школи, організації широкого та відкритого обговорення запропонованих змін у програмах 10-11 класів, створення національної платформи онлайн-освіти, підтримка, зокрема експертна, під час дерегуляції освітньої сфери, формування мережі експертів із забезпечення якості вищої освіти, проект з розвитку студентської активності та внутрішньої мобільності, а також участь у підготовці довготривалої стратегії змін в освіті.

«Ми особливо зацікавлені у реалізації цих проектів, однак ми також вітаємо ініціативу з вашого боку. Якщо у вас є власне бачення нашої співпраці в межах чотирьох пріоритетів МОН, серед яких: реформа Нова українська школа, модернізація професійної освіти, підвищення якості вищої освіти та зміна системи фінансування науки – ми відкриті до пропозицій», – наголосила керівник Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН Анна Новосад.

У межах обговорення також піднімалося питання вже діючих проектів. Зокрема, йшлося про підтримку переміщених ВНЗ та об’єднання зусиль навколо координації допомоги міжнародних партнерів.

«Дякую за цю зустріч та можливість ближче поспілкуватися з партнерами. Гадаю, ми можемо спільно подумати про більш тісний механізм донорської координації. Загальновідомо, що посольства мають не так багато ресурсів для підтримки, але пріоритетними є великі проекти. У разі правильної співпраці ми зможемо об’єднати зусилля та спрямувати їх на реалізацію дійсно важливих речей», – додала Раїса Венелейнен, фінський освітній експерт, що наразі безпосередньо співпрацює з МОН.

Зокрема, Раїса Венелейнен була однією з експертів, що визначали пріоритетні напрямки співпраці України з фінським Урядом в рамках реформи середньої освіти.

«Усі присутні тут розуміють важливу трансформаційну роль освіти у суспільстві. Ми вдячні за вашу підтримку та готові працювати над поглибленням та покращенням якості нашої співпраці надалі», – підкреслила Лілія Гриневич наприкінці зустрічі.

 

 

За матеріалами: МОН