Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
1 серпня 2017 р. Всi новини

Списки вступників, які отримали рекомендації до зарахування на бюджетні місця, буде оприлюднено о 18:00 1 серпня 2017 року

 

Міністерство освіти і науки України оприлюднить списки вступників, які отримали рекомендації до зарахування на місця державного замовлення, о 18:00 1 серпня 2017 року.

Таке рішення прийнято через звернення приймальних комісій ВНЗ з проханням надати їм додатковий час для завершення перевірки правильності нарахування ними сільського коефіцієнту (СК).

Наприкінці минулого тижня в ході верифікації МОН, яка відбувалася як завершальний етап перевірки достовірності даних вступників, було виявлено масові випадки необґрунтованого присвоєння приймальними комісіями вишів цього коефіцієнту.

Зокрема, МОН виявило чималий список навчальних закладів (шкіл), які вочевидь не знаходяться на території населених пунктів сільської місцевості, але випускникам яких приймальні комісії присвоїли СК, який дорівнює 1,02. В такий перелік, наприклад, потрапили навчальні заклади (школи) великих міст – Києва, Івано-Франківська, Львова, Чернігова, Чернівців тощо (список таких шкіл оприлюднено на ДП «Інфоресурс»).

Відповідний лист з вимогою усунути порушення та провести повторну верифікацію присвоєння заявам вступників сільського коефіцієнту до 22:00 31 липня 2017 року було надіслано Міністерством освіти і науки України керівникам всіх вищих навчальних закладів та директору ДП «Інфоресурс».

«Для нас дуже важливою є справедливість адресного розміщення державного замовлення, тому приймальні комісії мають дуже відповідально поставитися до підтвердження достовірності даних кожного вступника», - наголосила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Вищим навчальним закладам надано час до 13:00 01 серпня 2017 р. для завершення всіх перевірок та внесення коректних даних в ЄДЕБО.

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що попередні тестові запуски алгоритму розподілу місць державного замовлення свідчать про правильність його роботи - тепер справа тільки за повністю верифікованими даними.

 

  

За матеріалами: МОН