Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
18 квітня 2011 р. Всi новини

Кращі студенти будуть навчатись у провідних університетах світу, - Д.Табачник

 

 

 

Уряд доручив Міністерству освіти і науки, молоді та спорту щорічно проводити конкурсний відбір серед студентів, аспірантів і викладачів на навчання та стажування у закордонних ВНЗ і наукових установах за державний рахунок.


Відповідно, 13 квітня, на засіданні уряду затверджено Положення "Про навчання студентів та стажування аспірантів і науковців у провідних вузах та наукових інституціях за кордоном". Зазначеним положенням визначається механізм організації та проходження такого навчання і стажування.

Кабінет Міністрів України встановив, що перелік пріоритетних наукових напрямів, а також перелік відповідних іноземних вищих навчальних закладів та наукових установ щорічно затверджуватиметься Міністерством освіти і науки, молоді та спорту.

"Вперше за всю історію незалежної України кращі студенти, аспірати, молоді науковці будуть централізовано направлені урядом до провідних університетів світу. Міністерство вже направило відповідні листи до найвідоміших наукових установ", - зазначає Дмитро Табачник.

Щороку конкурс про відбір на навчання студентів, аспірантів та науковців оголошуватиме Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, а також встановлюватиме його умови і строки.

У положенні йдеться, що термін навчання та стажування не має перевищувати одного року.

"Спеціальності, за якими здійснюватиметься навчання за кордоном, а потім кандидатури претендентів будуть визначатися вченими радами на відкритому конкурсі після громадського обговорення. Імена всіх кандидатів будуть обов’язково оприлюднені", - повідомив Дмитро Табачник.

Стати претендентами на участь у конкурсі зможуть особи, які мають високі досягнення у навчанні чи науковій діяльності, які працюють над конкретними фундаментальними або ж прикладними дослідженнями.

Фінансування витрат на навчання та стажування за кордоном здійснюватиметься за рахунок державних коштів.

 

По матеріалам: osvita.ua