Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
19 квітня 2011 р. Всi новини

Українські вчителі будуть залучені до європейського освітнього процесу

 

Відбулася нарада за участю директора програми професійних обмінів та підвищення кваліфікації Ради Європи "Песталоцці" Джозефом Хубером на тему залучення українських педагогів до співпраці за європейськими програмами.


Нараду було проведено в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України під головуванням першого заступника міністра Євгена Суліми. Також участь у нараді взяли представники регіональних управлінь освіти і науки та заступники директорів інститутів післядипломної педагогічної освіти.

Програма "Песталоцці" – структурний підрозділ Директорату з питань освіти та мовної політики Ради Європи, що організовує та проводить постійно діючі семінари "Європейські модулі для навчання тренерів" з метою підготовки практиків-професіоналів. Такі практичні семінари спрямовані на розвиток гуманної та інклюзивної освіти.

"Візит директора програми "Песталоцці" Джозефа Хубера є надзвичайно важливим для нас та надасть можливість українським вчителям знайомитись із європейським досвідом", - зазначив Євген Суліма.

Програма "Песталоцці" має на меті професійну підготовку вчителів з урахуванням нових вимог до вчителя з боку суспільства, шкіл та учнів. Європейські модулі спрямовані на розробку практичних рекомендацій щодо організації навчально-виховного процесу на сучасному етапі.

Метою участі України у програмі "Песталоцці" є встановлення зв’язків між тренінговими центрами післядипломної педагогічної освіти України та країнами Європи для покращення обізнаності у нагальних проблемах освіти та поширення найкращого педагогічного досвіду в Україні та у країнах Європи.

Учителі, які беруть участь у програмі, матимуть можливість використати творчі доробки країн-учасниць програми в навчально-виховному процесі та залучитися до розробки тренінгових матеріалів, налагодити співпрацю з країнами Європи.

Участь у програмі надасть вчителям України нагоду усвідомлено будувати процес власного професійного розвитку і брати участь в управлінні цим процесом. Щорічно близько 2000 європейських вчителів беруть участь у вищезазначеній програмі.

"Сьогодні наша вища школа активно співпрацює з європейськими освітніми програмами. Поштовхом до цього стало приєднання України до Болонського процесу. Нині ми прагнемо до того, щоб і фахівці середньої школи були максимально залучені до співробітництва з Європою і, незважаючи на напружену щоденну працю, мали доступ до найновішої інформації в галузі педагогічної освіти та стимул до саморозвитку", – наголосив Євген Суліма.

За словами першого заступника міністра, виконання основних завдань і заходів програми забезпечить підвищення престижу педагогічної професії та утвердження високого соціального статусу вчителя.

Окрім того, завдяки програмі відбудеться збагачення національної освіти зарубіжними інноваційними технологіями навчання та розширення зв'язків з європейськими закладами загальної середньої та вищої освіти у питаннях підготовки та перепідготовки вчителів.

 

По матеріалам: osvita.ua