Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
24 серпня 2017 р. Всi новини

100 опорних шкіл, що пілотуватимуть перший клас Нової української школи, отримують підтримку як від держави, так і від місцевих органів влади, – Лілія Гриневич

 

Підтримка пілотних шкіл та вчителів, які зважилися взяти на себе додаткові обов'язки та пропілотувати новий стандарт для початкової школи, є обов'язком як державної, так і місцевої влади.

Про це заявила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час огляду Солонянської середньої загальноосвітньої школи № 1 І – ІІІ ступенів.

«Забезпечити вчителів постійною методичною підтримкою, дати їм реальні механізми, як навчати дітей за новими методиками згідно з новим стандартом – це зобов’язання, яке ми беремо на себе. Вже пройшли тренінги для вчителів пілотних шкіл, на допомогу педагогам ми також розробляємо дистанційні курси, де наочно показуватимуть методики, навчальні матеріали для дітей. Від місцевих органів ми очікуємо матеріальної підтримки для вчителів, переобладнання шкіл, реальної уваги до того, щоб пілотні школи були забезпечені усіма допоміжними матеріалами, які будуть потрібні вчителю у пілотуванні – мобільними партами, інтерактивними та дидактичним матеріалами для дітей», – наголосила Лілія Гриневич.

Міністр додала, що місцеві органи мають з особливою увагою ставитися до того, як організовані ремонтні роботи в школах.

«Вкрай важливо, щоб роботи виконувалися якісно і вчасно», – зауважила Лілія Гриневич.

Для покращення навчально-матеріальної бази Солонянської середньої загальноосвітньої школи № 1 у 2016 році використано понад 4млн гривень освітньої субвенції для опорного навчального закладу та понад 2млн гривень із бюджету Солонянської селищної ради.

У 2017 році розпочалися роботи з капітального ремонту закладу, розрахованого на 3 етапи.

Загальна кошторисна вартість І етапу становить близько 28млн грн. Ці кошти заплановано використати для заміни покрівлі даху, заміни вікон та вхідних дверей, утеплення фасаду, огородження території школи  та виконання робіт з благоустрою частини території.

 

 

За матеріалами: МОН