Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
21 квітня 2011 р. Всi новини

Тести з російської здадуть всього 5 тисяч випускників

 

 

 

З урахуванням випускників минулих років зареєстровано близько 258 тисяч охочих пройти зовнішнє незалежне оцінювання.

Про це заявила на прес-конференції в середу, 20 квітня, директор Українського центру з контролю якості освіти Ірина Зайцева.

Більше 250 тисяч зареєструвалися для проходження тесту з української мови. На другому місці — історія України (158 тис. осіб), на третьому — математика (134,5 тис. осіб). Далі йдуть біологія — 87 тисяч зареєстрованих, географія — 77 тисяч і англійська мова — більше 72 тисяч осіб. Цікаво, що здати тести з російської мови, які в цьому році вперше введено в програму ЗНО, виявили бажання лише 5 450 осіб.

Ірина Зайцева також зазначила, що сума, закладена в держбюджет на проведення ЗНО, в порівнянні з минулим роком не змінилася і становить близько 12 млн. гривень.

Директор центру також радить приїжджати на тести заздалегідь і невеликими групами. Зайцева зазначила, що в центр часто звертаються з проханням посприяти вирішенню транспортних проблем, однак ці питання зазвичай вирішують місцеві влади і самі перевізники. «Раджу тим, хто живе далеко від пункту оцінювання, об'єднуватися і добиратися невеликими групами по 5-7 осіб», — заявила Зайцева. При собі на тестуванні можна буде мати лише 2-3 гелеві або каппілярние чорні ручки, прозору пляшку з водою і носовичок .

Нагадаємо, що 2 і 3 червня відбудеться тестування з української мови та літератури, 6 червня — з іноземних мов, 8 червня — з математики, 10 червня — російської мови, 14 червня — біології, 16 червня — історії України, 20 червня — фізики, 22 червня — географії, 24 червня — хімії.

 

По матеріалам: vkurse.ua