Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
15 вересня 2017 р. Всi новини

Міносвіти України займеться законом "Про освіту дорослих"

 

Освіта дорослих охоплює багато освітніх напрямків, і фінансувати її повинні як держава, так і громади

Робоча група Міністерства освіти і науки України починає розробку законопроекту "Про освіту дорослих" для визнання суспільної корисності такого виду освіти. Про це повідомили в прес-службі Міносвіти.

"Робоча група при Міністерстві освіти і науки України працюватиме над створенням закону" Про освіту дорослих", – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, до складу робочої групи увійдуть представники Міносвіти, педагоги і громадські організації. Пропозиції до концепції законопроекту повинні бути подані до 15 листопада.

Директор департаменту вищої освіти міністерства Олег Шаров зазначив, що освіта дорослих охоплює багато освітніх напрямків і фінансувати її повинні як держава, так і громади, бізнес і окремі громадяни.

"Формування схеми фінансування в рамках цього трикутника може забезпечити стійкий і багаторічний розвиток системи освіти дорослих", – заявив Шаров.

Планується, що робота над законопроектом буде здійснюватися в таких напрямках:

  •     легітимізація терміна "освіта для дорослих";
  •     визнання суспільної корисності ціє освіти;
  •     здійснення підготовки професійних кадрів для системи освіти дорослих.


У створенні законопроекту має намір взяти участь також Інститут міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів (DVV International), який займається створенням постійних структур для розвитку освіти дорослих в 35 країнах світу.

 

За матеріалами: МОН