Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
26 квітня 2011 р. Всi новини

Остерігайтеся фальшивих ВНЗ

 

 

Зараз існують сотні філій-міражів та інших навчальних закладів, у яких відсутня акредитація, чий диплом фактично є недійсним. Тому, вибираючи ВНЗ, слід бути особливо уважним.

Диплом про вищу освіту — заповітна мрія багатьох. Користуючись моментом, вузи відкривають по всій країні так звані «філії». Однак такі відділення далеко не завжди забезпечують належний рівень викладання і можуть видати недійсний диплом.
Як же відрізнити вуз-міраж від цього навчального закладу?

1. Перевірте ліцензію

Перед тим, як вступати до ВНЗ, попросіть у приймальній комісії показати вам ліцензію Міністерства освіти України. Якщо вам відмовлять, знайте: тут щось не так. У цьому випадку краще звернутися до Міністерства освіти України та дізнатися, чи має даний вуз чи філія право викладання. Для цього необхідно направити письмовий запит до Державної акредитаційну комісію при МОН України за адресою: Київ 03057, ул. Металлістов 7-а, тел.: 8 (044) 453-36-59.

Увага! У випадку, якщо ви вступаєте до філії, то ліцензія повинна бути видана самому філії, а не вузу засновнику.

2. Що має бути в ліцензії

 

  •  Повна назва вузу;
  •  Освітньо-кваліфікаційний рівень вузу та напрямки підготовки студентів;
  •  Термін її дії;
  • Юридична адреса вищого навчального закладу.


3. Обережно — підробка!

На жаль, зараз ще збереглася практика, коли замість державної ліцензії підсовують фальшивку. І розрізнити їх майже неможливо — технічний прогрес пішов далеко.

Крім того, безліч ліцензій у 2008 та 2009 роках було анульовано, тому, навіть побачивши документ, варто провести додаткову перевірку:

 

  •  Навіть якщо вам пред‘явили ліцензію, але у вас залишилися сумніви, прогляньте її дійсність, зателефонуйте до Міністерства освіти;
  •  Почитайте в інтернеті відгуки студентів про вуз;
  •  В приймальній комісії можна запросити відомості про затребуваність випускників цього вузу на ринку праці;

 


 Звернути увагу на педагогічний склад: вагомим показником вважається наявність докторів наук, які працюють у цьому вузі.

Особливо уважно рекомендують перевіряти вузи, в назвах яких значиться «філія», «відділення», «факультет при …». Пам’ятайте:кожен навчальний заклад, який поважає себе і свою репутацію, надасть вам необхідні документи по першому запиту. Якщо ж цього не сталося — краще заздалегідь убезпечити себе і відмовитися від вступу до ненадійний вуз, адже насправді він може виявитися зовсім не навчальним закладом.

 

По матеріалам: vkurse.ua