Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
3 жовтня 2017 р. Всi новини

Фінансування освітніх програм покращать з урахуванням гендерного підходу

 

МОН запропонує як покращити результати бюджетних програм для місцевих бюджетів у галузі «Освіта» з урахуванням гендерного підходу – відповідні пропозиції буде подано до Міністерства фінансів.

Про це йшлося під час наради в МОН щодо результатів гендерного бюджетного аналізу освітніх програм, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів.

«Гендерне бюджетування дозволить справедливо та ефективно розподіляти кошти в сфері освіти. Так, приміром, на уроках фізкультури дівчата не завжди хочуть займатися гімнастикою, а хлопці – футболом. Гендерне бюджетування передбачає, що кошти спрямовуватимуться незалежно від  гендеру, а від того, яким видом спорту бажає  займатись школяр чи школярка. Нашою метою є створення умов для гармонійного фізичного розвитку та здоров'я  дітей і молоді», – розповів заступник Міністра освіти і науки Роман Греба.

Він також зазначив, що завдяки такому підходу до складання бюджетів можна побачити кінцевого отримувача бюджетних коштів, проаналізувати ефективність витрат, а також виділити групи з відмінними та особливими потребами.

Нагадуємо, що Міністерство освіти і науки приєдналось до проекту гендерного бюджетування ще у 2015 році відповідно до Угоди про співробітництво з Міністерством фінансів.

Довідково: Угоду щодо підтримки проекту «Гендерне бюджетування в Україні» укладено Міністерством фінансів України та Шведським агентством міжнародного розвитку та співпраці  відповідно до Угоди між Кабміном та Урядом Королівства Швеція про загальні умови технічного та фінансового співробітництва від 29 серпня 2007 року.

 

  

 

За матеріалами: МОН