Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
4 жовтня 2017 р. Всi новини

Посол Болгарії: Закон «Про освіту» дає нові можливості, аби наші діти добре володіли як українською, так і болгарською

 

«Ми бачимо, що Закон «Про освіту» дає нам нові можливості, аби наші діти добре володіли як українською, так і болгарською мовами».

Про це зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Болгарії в Україні Красімір Мінчев під час зустрічі з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич сьогодні, 3 жовтня 2017 року, в приміщенні МОН.

Зокрема, пан Посол звернувся до Міністра, аби разом з українською мовою покращити рівень навчання та викладання болгарської.

«З огляду на нові можливості, які відкриває реформа, ми хотіли б, щоб у школах нацменшин діти в результаті отримували гідні знання з обох мов. Це і питання обсягу вивчення мови, і питання якості вчителів, і питання підходів та методів викладання, і питання підручників», – наголосив Красімір Мінчев.

Міністр Лілія Гриневич відзначила, що МОН було і залишається відкритим для співпраці з добрими друзями та партнерами України.

«Обсяг вивчення рідної мови, а також перелік предметів, що вивчатимуться цією мовою, буде визначатися індивідуально для кожної нацменшини. Ці речі затверджуються на рівні постанови Кабміну. До цього ми маємо разом попрацювати і прийти до спільного розуміння. Я пропоную створити спільну робочу групу, яка працюватиме комплексно над навчальним планом для болгарської меншини, над створенням підручників, над питанням підвищення кваліфікації вчителів. Якщо ми робитимемо це разом з вашими експертами, можна за значно коротший час прийти до спільного плану дій та напрацювань, які допоможуть комплексно покращити якість навчання в українських школах з болгарською мовою навчання», – запропонувала Міністр.

Сторони також погодились, що для успіху впровадження усіх нововведень у школах з болгарською мовою навчання потрібно провести консультації з представниками меншини від різних регіонів України. Посол запросив Міністра, зокрема, на круглий стіл за участю усіх громад, що відбудеться 11 жовтня.

  

 

За матеріалами: МОН