Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
9 жовтня 2017 р. Всi новини

Гройсман у Молдові роз'яснив резонансну статтю закону про освіту

 

Новий закон про освіту – не проти когось, а за нову якість освіти, зазначив прем'єр.

Ухвалений парламентом закон про реформування системи освіти в Україні має на меті змінити якість освіти в Україні і не порушує культурних і соціальних прав громадян. Про це розповів прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом.

Питання освіти обговорили під час зустрічі двох прем'єрів.

"Це закон не проти когось, це закон про якість – нову якість освіти. Ми цінуємо і поважаємо кожну національну меншину, яка проживає в Україні, яка вважає Україну своєю Батьківщиною", – заявив глава уряду України.

Разом з тим, Гройсман додав, що в контексті розвитку освіти очевидними є кроки з розвитку української мови як державної.

"Зараз наше Міністерство закордонних справ проводить роз'яснювальну роботу, консультації. Ми вміємо чути, з повагою ставимося до питань, які піднімають наші партнери. Але ми не звикли говорити мовою ультиматумів, нам важливо підтримувати дружній діалог. Переконаний, в якісній співпраці буде знайдено рішення . І ми відкриті ", – підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада прийняла реформу освіти, основою якої є закон "Про освіту". 25 вересня Петро Порошенко підписав відповідний закон. 28 вересня документ набув чинності.

Раніше невдоволення освітнім законом висловили Румунія, Молдова, Угорщина, Росія. 28 вересня стало відомо, що Міністерство закордонних справ України направило закон "Про освіту" на експертизу до Венеціанської комісії.

 

  

 

За матеріалами: Сегодня.ua