Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
27 квітня 2011 р. Всi новини

Підсумкові контрольні роботи в школах відбудуться за графіком, - Міносвіти

 

 

Міністерство освіти і науки спростовує повідомлення щодо відміни підсумкових контрольних робіт.


Прес-служба Міністерства освіти і науки поширила заяву в якій спростовується інформація щодо відміни підсумкових контрольних робіт для учнів 5-8 класів загальноосвітніх шкіл.

"Повідомлення, що з’явилися в окремих засобах масової інформації щодо відміни контрольних робіт у 5-8 класах спровокували нову хвилю ажіотажу навколо цього питання", - йдеться в повідомленні.

"Вкотре повторюємо, відповідно до наказу Міністерства від 16.02.2011 року №141 з 10 по 20 травня у загальноосвітніх навчальних закладах України пройдуть підсумкові контрольні роботи (не тести і не іспити, а контрольні роботи) з української мови, математики, історії, іноземної мови та російської мови у школах з навчанням російською мовою", - зазначили в прес-службі відомства.

В МОНмолодьспорт також повідомили, що проведення підсумкових контрольних робіт відбудеться у відповідності з методичними рекомендаціями відомства.

Необхідно зазначити, що ажіотаж виник після сюжету на телеканалі Інтер, що висвітлював проблемні питання підготовки до проведення підсумкових контрольних, а також якість збірників завдань рекомендованих міністерством у 2011 році, що також містить коментар міністра освіти Дмитра Табачника стосовно процедури проведення контрольних робіт.

Зокрема міністр зазначив, що цього року у 5-8 класах не буде ніяких тестів, а будуть звичайні контрольні роботи, як і кожного року. При цьому Дмитро Табачник підкреслив, що контрольну роботу проводитиме учитель у своєму класі.

 

По матеріалам: osvita.ua