Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
30 листопада 2017 р. Всi новини

Профспілки Великобританії вимагають збільшення витрат на освіту в бюджеті країни

 

З метою покращення якості навчання дітей країни, профспілки вчителів закликали уряд Великобританії збільшити фінансування шкіл – саме зараз йде підготовка бюджету на наступний рік і школи ризикують зіштовхнутися з реальними скороченнями.

Профспілки Великобританії висловили свою стурбованість з приводу можливого скорочення фінансування освіти напередодні оприлюднення бюджету країни в кінці листопада 2017 року. Занепокоєння Національної профспілки освіти, яка є членською організацією Інтернаціоналу освіти, а також правозахисної організації GMB at Work, Національної асоціації вчителів, та найчисельніших профспілок Великобританії UNISON та UNITE, викликані оновленими даними, отриманими від Міністерства освіти.

Скорочення фінансування на одного учня

Профспілки створили сайт schoolcuts.org.uk, на якому можна відслідкувати скорочення фінансування кожної школи з 2015 року. За даними цього сайту, за цей період фінансування шкіл скоротилося на 2,8 млрд. фунтів стерлінгів. Для початкових шкіл скорочення фінансування склало в середньому 54 тисячі фунтів на школу, а для середніх шкіл – 205 тисяч фунтів. 17 942 шкіл, тобто 9 з десяти шкіл зіштовхнулися з реальним скороченням фінансування у розрахунку на одного учня. Сайт використовує скрупульозно підібрані офіційні дані Міністерства, відображаючи реальне фінансове становище шкіл.

Прозорість

У Парламенті Великобританії вважають ці дані недостовірними, а висновки профспілок - «роздуванням паніки». Проте профспілки стверджують, що використовують абсолютно прозорі дані та методології.

Чимало інших груп, включаючи батьків, директорів шкіл, старших вчителів вже давно заявляють, що шкільні бюджети наближаються до критичної точки. Вони переконують, що криза фінансування шкіл є реальністю, для її подолання необхідне збільшення фінансування в реальному вираженні, а не в грошовому.

Система освіти має фінансуватися в повному обсязі

Профспілки наголошують, що часу для зміни фінансування шкіл залишається небагато. Вони вітають виділення Міністерством освіти додаткових 1,3 млрд. фунтів у липні цього року.

Однак, ці додаткові кошти перерозподілені Міністерством з існуючого бюджету, і є недостатніми для підтримання шкільних стандартів на належному рівні, підкреслюють профспілки. Тільки система освіти, профінансована у повному обсязі, забезпечить рівність освітніх можливостей, до якої так прагнуть школярі, батьки, управлінці, директори шкіл та політики.

Враховуючи це, профспілки освітян закликають Державного секретаря освіти внести подання Канцлеру казначейства з метою збільшення видатків на школи у бюджеті.