Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
27 лютого 2018 р. Всi новини

МОН пропонує долучитися до обговорення того, якою має бути Національна освітня е-платформа

 

Міністерство освіти і науки виносить на громадське обговорення проект Положення про Національну освітню електронну платформу.

Документ створить нормативну базу для впровадження і роботи е-платформи, що дозволить забезпечити учасників освітнього процесу сучасними електронними освітніми ресурсами і сервісами. Зокрема, е-платформа стане ресурсом для безоплатного забезпечення електронними підручниками школярів та педпрацівників згідно з Законом «Про освіту».

Національна освітня електронна платформа дасть поштовх для розвитку ринку виробництва електронних освітніх продуктів і сервісів,  сприятиме поширенню електронного навчання та формуванню цифрової компетентності учасників освітнього процесу в Україні.

Проект Положення є продуктом спільної роботи фахівців Міністерства освіти і науки, Інституту модернізації змісту освіти та Офісу ефективного регулювання, за консультативної підтримки Державного агентства з питань електронного урядування України.

 

Обговорення проекту Положення триватиме до 28 березня включно. Ознайомитися з документом і долучитися до обговорення можна за посиланням.

Наразі триває підготовка до публічних консультацій  щодо розробки технічних специфікацій та вимог до е-платформи.

Для довідки:

Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» - заклад Міністерства освіти і науки, який здійснює наукове і навчально-методичне забезпечення модернізації змісту освіти, процесу виховання, розвитку та соціалізації особистості шляхом проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень та впровадження їх результатів.

Офіс ефективного регулювання (BRDO, Better Regulation Delivery Office) – незалежний експертно-аналітичний центр, що працює над спрощенням умов ведення бізнесу та створенням ефективного держрегулювання в Україні. Ініціаторами регуляторної реформи є Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Державна регуляторна служба за сприяння BRDO. Підтримку процесу надає ЄС у межах ініціативи EU4Business/ FORBIZ.

  

 

 

За матеріалами: МОН