Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
28 лютого 2018 р. Всi новини

Уряд схвалив Угоду між Україною та Фінляндією щодо підтримки шкільної реформи, яка передбачає технічну допомогу в розмірі 6 млн євро

 



Фінляндія допоможе Україні підвищити кваліфікацію вчителів, підкреслити для суспільства важливу роль освіти, а також покращити освітнє середовище шкіл у межах реформи Нова українська школа.

Про відповідну співпрацю йдеться в проекті Угоди між урядами України та Фінляндії «Про реалізацію проекту «Фінська підтримка реформи української школи», що був затверджений сьогодні, 28 лютого 2018 року, під час засідання КМУ.

«Передбачений Угодою проект матиме орієнтовну вартість 6 мільйонів євро. Він розрахований на 4 роки. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку реформи саме у сфері, де Фінляндія є найбільш сильна, зокрема, йдеться про навчання педагогів. Наші вчителі потребують нових інструментів для спілкування та навчання сучасних дітей», – пояснила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Вона підкреслила, що МОН дуже цінує допомогу Фінляндії, яка є одним із світових лідерів якості середньої освіти.

Своїм рішенням КМУ також делегував повноваження щодо підписання цієї Угоди Міністру освіти і науки України. Після підписання документ також має бути ратифікований Верховною Радою України.

«Дуже важливо, аби усі бюрократичні процеси щодо набуття чинності цієї угоди пройшли якомога швидше, адже ми дуже розраховуємо на підтримку Фінляндії в межах реформи. Зокрема, було б добре, аби всі процедури були пройдені вже у найближчі місяці», - наголосила Лілія Гриневич.

Слід додати, що Фінляндія є одним з надійних партнерів України. Після Революції Гідності Фінляндська Республіка збільшила об’єм допомоги нашій країні. Так, за останні три роки обсяг наданої гуманітарної та технічної допомоги становить 28,7 млн євро. Фінляндія підтримує реформи у законодавчому, економічному та енергетичному секторах через Раду Європейського Союзу, ЄБРР, Світовий банк та Північну екологічну фінансову корпорацію.

  

 

 

За матеріалами: МОН