Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
19 травня 2011 р. Всi новини

У яких галузях відчувається нестача персоналу

 

 

Брак персоналу з боку вітчизняних підприємств збільшується. Їм зараз не вистачає більше 92 тис. співробітників.

Ситуація на вітчизняному ринку праці поліпшується. Позитивні тенденції у сфері працевлаштування відзначають як рекрутингові компанії, так і державні органи статистики.

Хто потрібен?

«Якщо порівнювати перший квартал 2011 року з останнім кварталом 2010 року, можна говорити про значне пожвавлення на ринку праці, зокрема зросла кількість відкритих позицій у компаніях сфери FMCG (товари народного споживання), а також індустріального сектора», — Говорить керівник групи по підбору персоналу в сфері FMCG кадрового холдингу АНКОР в Україні Людмила Огієвська.

Як і в минулому році, найбільшим попитом на ринку користуються менеджери з продажів і ІТ-фахівці. Велика зацікавленість у «продажникам» пояснюється зацікавленістю компаній в людях, які будуть приносити безпосередній прибуток організації. Плюс для цієї позиції характерна велика плинність кадрів.

Також зростає попит на фахівців у сфері охорони здоров'я і фармацевтиці.

Де дефіцит?

За даними Державного комітету статистики, за підсумками першого кварталу вітчизняним підприємствам не вистачало понад 92 тис. співробітників. Це на 25% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найсуттєвіший брак кадрів має місце в промисловому виробництві — близько 24 тис. осіб. Велика частина дефіциту припадає на переробну промисловість — 18,5 тис. співробітників.

Чи відчуває суттєву нестачу кадрів і сільське господарство. За даними Держкомстату, підприємства галузі потребують 13,2 тис. співробітників. Підприємствам сфери торгівлі не вистачає 10,9 тис.осіб, а державні органи зацікавлені залучити 10,5 тис. потенційних співробітників.

«Думаю, не зовсім коректно говорити, що в якійсь сфері роботу знайти легко, а в якій-то складно. Є сфери, в яких показник затребуваності (співвідношення кількості розміщених вакансій до резюме) вище, а є, -де нижче», — коментує Сергій Довгич, pr-менеджер кадрового порталу Job.ukr.net.

«Український ринок праці став більш орієнтований на професійних співробітників, з досвідом роботи та практичними вміннями. Тому для фахівців і профі своєї справи завжди знайдеться робота. Головне при її пошуку докласти певні зусилля і не чекати з моря погоди», — резюмує він.

 

По матеріалам: vkurse.ua