Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
25 травня 2011 р. Всi новини

Британська рада вітає нові правила видачі студентських віз

 

 

У своїй відповіді на заяву міністра внутрішніх справ Великої Британії Терези Мей щодо зміни правил отримання студентських віз, Британська рада схвалила таку ініціативу.


Про це повідомив Мартін Девідсон, виконавчий директор Британської ради.

"Справжні іноземні студенти дуже цінні для Великобританії. Вони роблять нас сильнішими в академічному, фінансовому та культурному сенсі, і багато з них стають нашими прихильниками на все життя, пропагуючи погляди Великої Британії після повернення додому. Запрошувати студентів з усіх країн на навчання - в інтересах самої Великої Британії", - зазначив він.

"Британська рада підтримує ефективну імміграційну політику, яка дозволяє уникнути зловживань, пов'язаних зі студентською візою. Нова вимога, згідно з якою усі навчальні заклади, які пропонують курси іноземним студентам, мають до квітня 2012 року пройти акредитацію і стати установами з вищим ступенем довіри, краще захистить сумлінних студентів та забезпечить їх якісною освітою у Великій Британії", - уточнює Мартін Девідсон.

За його словами, зміни не перешкоджають студентам жити і працювати у Великій Британії, хоча нові правила, опубліковані на сайті UK Border Agency, і ускладнюють деякі умови отримання візи.

Так, студенти, які з цього року хочуть здобути вищу освіту в Великій Британії, мають продемонструвати більш високий рівень володіння іноземною мовою ("upper intermediate"). Для інших студентів правила менш жорсткі.

Також, запроваджено суворе обмеження на загальний час перебування в країні в статусі студента - 3 роки і 5 років залежно від персонального кваліфікаційного рейтингу. Допускаються виключення для тих, хто отримує докторський ступінь за деякими спеціальностями, навчання на яких вимагає більш тривалого перебування в країні (наприклад, медицина, архітектура та ін.)

При цьому тільки студентам університетів і вишів, фінансованих державою, дозволяється працювати неповний робочий день - 10-20 годин на тиждень.

Також скасовується віза Tier 1 (postgraduate), що дозволяє залишитися в країні для пошуку роботи. Однак у студентів залишається можливість залишитися в країні після закінчення навчання за візою Tier 2, тобто отримавши запрошення на роботу від роботодавця у Великій Британії до того терміну, коли закінчується студентська віза.

В іншому випадку студент має буде повернутися на батьківщину і вже звідти шукати роботу у Великій Британії.

Як повідомляє Мартін Девідсон, "ці заходи мають довести, що ми продовжуємо залучати найталановитіших людей зі всього світу, і не допускаємо ситуацій, коли ці ж люди звертають свою увагу на країни-конкуренти Великої Британії".

 

По матеріалам: osvita.ua