Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
17 травня 2018 р. Всi новини

До 23 травня школи можуть ознайомитися з оригінал-макетами підручників для 1-го класу

 

Усі підручники, що друкуватимуться для 1-го класу, написані вже на базі нового Державного стандарту і враховують компетентнісний підхід.

Цього року на конкурс з відбору україномовних букварів подалося 19 проектів, з яких 18 пройшли експертну оцінку і вже запропоновані на вибір школам. Два з них  – це букварі, матеріали з яких проходили протягом року апробацію в 100 пілотних школах всієї України.

Крім підручників «Українська мова. Буквар» для 1-го класу друкуватимуться також підручники з математики, іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська), інтегрованих курсів «Я досліджую світ» та «Мистецтво», підручники «Українська мова» для шкіл з навчанням мовами національних громад, а також букварі мовами національних громад.

Повний перелік навчальних предметів та назв підручників, з яких проводитиметься конкурсний відбір проектів підручників для 1 класу закладів освіти, затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 02.04.2018 № 310 та розміщено на сайті МОН.

З 14 до 23 травня школи мають змогу ознайомитися з оригінал-макетами підручників для 1-го класу, які виставлені на сайті Інституту модернізації змісту освіти та сформувати свої заявки відповідно до кількості учнів.

Дані про те, які підручники та в якій кількості заклад освіти хоче обрати для своїх учнів, мають бути подані через електронну Державну інформаційну систему освіти (ІТС «ДІСО»). Для цього розроблено спеціальний модуль, який має забезпечити прозоре формування результатів конкурсного вибору.

Узагальнена інформація про назви підручників та їхню кількість, яку заклад освіти внесе в систему, за ланцюжком «заклад освіти – район (місто, ОТГ) – область» потрапляє в єдину базу даних. Паралельно заклади освіти також подають і паперові копії даних, які автоматично видруковуються із системи.

Планується, що видавництва, підручники яких набрали більше 40 тис заявок розпочнуть їх друк за держані кошти в кінці червня на початку липня місяця. Ті ж підручники, що будуть обрані школами у межах від 20 000 до 40 000 заяв, можуть бути надруковані на умовах співфінансування (видавництва зможуть дофінансовувати різницю між встановленою державою ціною та собівартістю за власний рахунок).

У серпні має розпочатися розвезення підручників для 1-го класу по областях. Інститут модернізації змісту освіти вже оголосив на Prozzoro тендер для визначення перевізників.

Також в серпні повні електронні версії цих підручників будуть розміщені у вільному доступі на сайті Інституту модернізації змісту освіти та МОН.

 

 

 

За матеріалами: МОН