Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
7 червня 2011 р. Всi новини

Більше 223 тисяч абітурієнтів взяли участь у ЗНО з української мови та літератури

 

 

Протягом зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури у 16% пунктів тестування було зафіксовано запізнення абітурієнтів, що унеможливило їх участь у ЗНО.


Такі результати моніторингу перших двох днів проведення зовнішнього незалежного оцінювання, повідомляє громадянська мережа "Опора".

За інформацією, що наводить "Опора", спостерігачі не зафіксували жодного факту порушення цілісності пакету з тестовими зошитами напередодні зовнішнього незалежного оцінювання.

Проте, поодинокі порушення були. Так, у Миколаївській області громадських спостерігачів черговий не пускав до приміщення пункту тестування.

"Прикро, що поодинокі організатори тестування досі не достатньо обізнані у процедурах", - повідомляє "Опора".

У 12% пунктів тестування персонал та інструктори вільно користувалися мобільними телефонами під час ЗНО. У ЗОШ № 4 м. Коломия (Івано-Франківська область) абітурієнти, що завершили роботу над завданнями достроково, мали при собі мобільні телефони та вільно ними користувалися у приміщенні пункту тестування. Виняткове право на користування телефоном під час тестування має уповноважена особа УЦОЯО та відповідальний за пункт.

Спостерігачі у Рівненській, Івано-Франківській, Львівській та Вінницькій області зафіксували непоодинокі випадки відсутності сертифікатів у абітурієнтів. Втім, якщо у вищеназваних регіонах абітурієнтів не допустили до скаладання тесту, то в місті Черкаси (ЗОШ №31) зафіксовано поблажливе ставлення до тих, хто не мав при собі обов’язкового документу.

Порушення процедури було зафіксовано у Кузнецівській ЗОШ №1 (м. Рівне). Чергові пункту тестування у визначений час не спромоглися вчасно розпочати допуск абітурієнтів до приміщення школи. Тож довелося це робити в останні хвилини перед початком тестування без перевірки документів. Уповноважена особа Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти не надала можливості спостерігачам виконати їхню законну вимогу та занести цю інформацію до протоколу. Рівненське представництво підготувало звернення на ім’я директора УЦОЯО щодо перешкоджання роботі спостерігачів.

Загалом, 2 та 3 червня на пункти тестування з’явився 223 161 учасник, середня явка за два дні становить 88,98%.

 

 

По матеріалам: osvita.ua