Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
20 серпня 2018 р. Всi новини

11 областей повністю використали держсубвенцію на автобуси, закупивши їх для довезення дітей до опорних шкіл

 

Львівська область на засадах співфінансування закупила 36 шкільних автобусів на 64 млн грн – 53% забезпечила держава, а ще 47% – місцеві органи самоврядування.

Про це йшлося під час урочистої передачі цих автобусів директорам опорних шкіл Львівщини за участі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.

«Наразі Львівська область має одні з найкращих показників ЗНО з української мови в сільській місцевості – 35% дітей з села складають оцінювання з результатом від 160 до 200 балів, по країні цей показник 15%. Також Львівщина є одним із лідерів зі створення опорних шкіл в Україні – зараз тут працює вже 50 закладів. Це пов’язані речі, оскільки вони демонструють серйозність, з якою влада ставиться до навчання дітей з села», – повідомила Лілія Гриневич.

Вона відзначила, що загалом цьогоріч 200 млн гривень виділено з державного бюджету місцевим для закупівлі автобусів. Львівська область одна з тих, що зараз використали 100% від наданих на ці цілі коштів.

Серед лідерів також Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Сумська, Тернопільська, Херсонська та Чернігівська області.

Зовсім гроші досі не використали Київська та Миколаївська області в зв’язку зі скасуванням торгів.

  

 

За матеріалами: МОН