Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 червня 2011 р. Всi новини

Сертифікати на проходження ЗНО отримали поштою не всі

 

 

Під час другої сесії тестування з української мови та літератури (2, 3 червня) спостерігачами громадянської мережі "Опора" було виявлено випадки, коли абітурієнти не змогли взяти участь у ЗНО через відсутність сертифікатів.


Як повідомляє прес-служба громадської організації, "Опора" спробувала з’ясувати обставини справи.

Цьогоріч сертифікати розсилалися через відділення Укрпошти рекомендованими листами з врученням. В минулому сертифікати направлялися до регіональних центрів оцінювання якості освіти, звідки їх самостійно забирали учасники тестування.

Потенційні ж абітурієнти 2011 року власноруч писали заяви щодо своєї участі у ЗНО, де вказували контактну адресу та телефон. Після розповсюдження сертифікатів Укрпошта повернула до УЦОЯО 2639 листів, що було переважно пов’язано з неправильно вказаними адресами абітурієнтів.

Українському центру оцінювання якості освіти разом з регіональними центрами вдалося встановити точні контакти 2085 осіб з числа повернутих листів. Втім, дані ще 556 абітурієнтів залишилися невідомими досі.

Найбільше остаточно втрачених сертифікатів виявлено в областях, що підпорядковані Дніпропетровському регіональному центру – 143. В Одеському РЦОЯО їх 114, в Сімферопольському регіональному центрі – 68.

"Опора" звернулася до Українського центру оцінювання якості освіти з запитанням, чи не залишилися сертифікати не доставленими з інших причин. Як виявилося, декілька сертифікатів випадково залишилися на Укрпошті, а саме: один сертифікат - в Севастополі, три – в Донецькій області, п’ять – в Луганській області.

Представники "Опори" висловили думку, що це має стати предметом внутрішнього розслідування.

Слід зауважити, що сертифікат, паспорт чи свідоцтво про народження та запрошення є обов’язковими документами, які повинен мати при собі кожен учасник тестування. У разі відсутності документів або одного з них абітурієнт втрачає право на участь у ЗНО.

Громадянська мережа "Опора" ще раз нагадує абітурієнтам, що втратили чи не отримали сертифікати, мають в письмовій формі звернутися до УЦОЯО щодо видачі дублікатів документів. Таким чином, можна ще спробувати скористатися конституційним правом на рівний доступ до освіти та взяти участь у додаткові сесії ЗНО, що відбудеться з 27 червня по 5 липня 2011 року.

 

 

По матеріалам: osvita.ua