Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
1 жовтня 2018 р. Всi новини

Вищі навчальні заклади повинні отримати більше підтримки від влади – Гройсман

 

Прем'єр пояснив, чому в Україні не піднімаю зарплати викладачам вищих навчальних закладів

Вищі навчальні заклади в Україні потребують нового рівні підтримки, але влада країни поки не може його надати, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Вища школа повинна отримати новий рівень підтримки. Ми почали з середньої школи – там відбулося підвищення зарплат. Наступний крок – зробити те ж для викладачів вузів. Я б хотів мати градацію справедливості. Але я обмежений у своїх можливостях. Тягне (кошти) війна і 400 млрд (грн – Ред.) боргів. Якщо ми їх не віддамо, це призведе до дефолту, а отже, знецінення доходів кожної сім'ї", – цитує Гройсмана прес-служба Кабінету міністрів.

За словами прем'єра, велика частина його робочого часу припадає на пошук того балансу, який дозволить забезпечити ключові інтереси і цілі держави.

"Я шукаю, як збалансувати потреби, як відбити атаку популізму, як дозволити країні міцніти. Економіка почала зростати – 3,8%  (зростання ВВП – Ред.). Це непогано, адже в номіналі таке зростання – це мільярди гривень. А, значить, нові робочі місця, податки ... Шукатимемо можливості і робитимемо кроки назустріч ... викладачам і вченим", – запевнив Гройсман.

Нагадаємо, відшкодувати частину грошей, витрачених на освіту, обіцяє українцям держава. У 2018 року кількість бюджетних місць скоротили на 10%, відповідно, стало більше тих, хто змушений оформляти контракт.

Отримати так звану податкову знижку може як сам студент, так і батьки, які платять за навчання дитини. Для цього потрібно бути офіційно працевлаштованим. Форма навчання при цьому значення не має.

  

 

За матеріалами: Сегодня