Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
22 жовтня 2018 р. Всi новини

Освітня програма для школярів «Абетка харчування» в Луцьку:  на кожен сезон – свій раціон

 

Прості правила раціонального харчування допоможуть зростати здоровим та активним, якщо вивчити їх з малечку.

Що варто їсти восени вивчали учні 4Д класу Луцької школи №25 під час відкритого уроку в рамках освітньої соціальної програми «Абетка харчування».

Компанія Nestlé продовжує розвивати освітню програму «Абетка харчування». Цієї осені всі учасники програми розпочали навчання з оновленими зошитами «Абетки харчування». Як навчання проходить на практиці представники компанії побачили під час відкритого уроку в 4Д класі школи №25 міста Луцьк. Тема уроку: «На кожен сезон – свій раціон».

Питання раціонального харчування стосується всіх. Неправильне харчування провокує виникнення діабету, серцево-судинних захворювань та розладів системи травлення. І тому дуже важливо привчити дітей до здорового харчування з дитинства.

Під час відкритого уроку учні Луцької школи №25 в ігровій формі познайомилися з тим, як краще харчуватися восени, щоб бути здоровим і мати достатньо енергії для навчання та занять спортом, які продукти містять білок та чому його споживання особливо важливе в холодну пору року.

Навчальні матеріали «Абетки харчування», які використовуються для занять, надаються у друкованому та електронному вигляді. Їх компанія Nestlé розробила спеціально для освітньої програми. А для позакласної роботи можна використовувати офіційний сайт програми www.abetka-healthykids.com.ua. Зошити лаконічно та в ігровій формі містять корисну інформація про правильне харчування, вітаміни, збалансований режим. Серед основних змін оновленого контенту: збільшення кількості уроків від 5 уроків до 7 уроків для кожного класу та нові теми про споживання води, овочів та фруктів, розмір порцій, а також тему – «Готуємо разом».

Володимир Співак, директор відділу корпоративних комунікацій та зв’язків з громадськістю Nestlé в Україні наголосив: «Серед інших напрямків розвитку Створення спільних цінностей для суспільства, Nestle, як міжнародна компанія, яка виробляє продукти харчування та напої, дбаємо про раціональне харчування. В Nestle переконані, що культура харчування закладається у початковій школі, коли діти мають змогу самостійно обирати перекуси та отримують велику кількість знань, які є фундаментом розвитку дитини. Ми, як компанія, пишаємось, що учасниками програми вже є 330 тисяч школярів у віці 6-9 років. Наша глобальна мета – долучити до правильного харчування 50 млн чоловік до 2030 року, і досягти цього показника покликана програма “Абетка харчування”»

Програма допомагає вчителям цікаво та доступно розповідати про переваги раціонального харчування та здорового способу життя і є повністю дебрендованою, щоб не мати маркетингового впливу на дітей. Програма включає інтерактивні підходи до уроків: позакласні заходи, конкурси, змагання чи свята, щоб в ігровій формі навчити дітей правильно харчуватися та інвестувати таким чином у своє здоров’я та самопочуття протягом усього життя.

Nestlé в Україні з 2009 року розвиває проект «Абетка Харчування» і її учасниками вже є 1 300 шкіл по всій країні та 330 тисяч школярів молодших класів (6-9 років). Програма заснована на комплексному підході, який дозволяє вчителям пояснити школярам переваги здорового способу життя. У ній є все для проведення цікавих уроків та урочистих заходів позакласної роботи: конкурсів, змагань або свят. Усе це проходить в рамках курсу «Основи здоров’я».

Інформаційна довідка

Програма «Абетка харчування» входить до глобальної програми «Nestlé Здорові Діти» (Nestlé Healthy Kids), яка впроваджена у 84 країнах світу. Така програма є прикладом реалізації стратегії Nestlé Створення спільних цінностей. Учасниками української програми «Абетка харчування» вже стали 1 300 шкіл по всій країні та 330 тисяч школярів молодших класів (6-9 років). Програма отримала високу оцінку провідних фахівців МОН України та є «Схваленою до використання у навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів» згідно рішення Науково-методичної ради з питань освіти Інституту Інноваційних технологій та змісту освіти МОН України. Програма має гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України». Розроблена за ініціативою Nestlé в Україні навчальна програма для учнів 1-4 класів «Абетка харчування» стала частиною курсу «Основи здоров’я». Головною метою програми є навчити дітей принципам правильного харчування і виховати звичку дотримуватися цих принципів у повсякденному житті. Програма користується популярністю серед українських вчителів і методистів. На їхні чисельні прохання працює сайт www.abetka-healthykids.com.ua, що містить у вільному доступі всі необхідні матеріали і посібники для учнів і вчителів. Завдяки інтерактивним компонентам сайт також є точкою обміну досвідом серед вчителів. Nestlé прагне, щоб «Абетка харчування» знайшла місце у кожному домі майбутнього знавця правильного харчування. Компанія  відкрила канал «Абетка харчування» на YouTube з онлайн-уроками, а також створила захоплюючі ігри, пограти у які можна на сайті програми.

 

 

За матеріалами: Педагогічна преса