Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 листопада 2018 р. Всi новини

Міжнародна ініціатива Всесвітнього дня науки

 

Щорічно 10 листопада в усьому світі відзначають Всесвітній день науки (World Science Day) або більш офіційно – Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку (World Science Day for Peace and Development).

Мета цієї акції – відновлення національних та міжнародних зобов’язань в галузі науки за мир і розвиток, а також наміри підкреслити відповідальне використання науки на благо суспільства.

Водночас Всесвітній день науки за мир і розвиток спрямований на підвищення рівня поінформованості громадськості про важливість науки і ліквідацію розриву між наукою і суспільством. Цей день – ще й чудова нагода, аби вшановувати наукові традиції, популяризувати досягнення вчених, залучати молодь до світу науки.

Тема дня 2018 – «Наука, право людини». Пов’язуючи науку більш тісно з суспільством, Всесвітній день науки за мир і розвиток спрямований на те, щоб забезпечити інформування суспільство про розвиток науки. Це також підкреслює роль вчених у розширенні нашого розуміння того, що ми живемо на чудовій, тендітній планеті, яку ми називаємо домом, і вона потребує дбайливого ставлення до усіх своїх ресурсів.

Цей день дає нам усім можливість мобілізуватися навколо теми науки в інтересах миру та розвитку – від чиновників до ЗМІ та школярів.

ЮНЕСКО закликає всіх приєднатися до відзначення Всесвітнього дня науки за мир і розвиток шляхом організації інформаційних кампаній, різноманітних заходів у навчальних закладах, установах та інституціях.