Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
8 червня 2011 р. Всi новини

В Україні завершено зовнішнє тестування абітурієнтів з математики

 

 

 

Сьогодні майбутні абітурієнти складали тест зовнішнього незалежного оцінювання з математики. Результати учасників мають бути визначені та оприлюдненні після 20 червня.


Незважаючи на те, що тест з математики не є обов’язковим, його виявили бажання складати більше 160 тисяч учасників, які мають намір вступати до вищих навчальних закладів цього року. Оперативні дані регіональних центрів оцінювання якості освіти свідчать про те, що показник явки абітурієнтів на пункти тестування коливається в межах 90% від загальної кількості зареєстрованих осіб.

 За 150 хвилин, учасникам було запропоновано розв’язати 35 математичних завдань за програмою середньої школи.

 Тест був поділений на три групи завдань. За умови правильного виконання усіх завдань математичного тесту учасник отримає 51 бал.

 Після проведення перевірки тестових робіт, сумарна кількість балів, що набере кожен учасник, буде переведена у рейтингову оцінку за 200-бальною рейтинговою шкалою. Цей показник результату тесту абітурієнти надаватимуть до приймальних комісій вищих навчальних закладів.

 Оголошення результатів тестування має відбутися після перевірки тестових робіт учасників тестування в спеціальних пунктах обробки. Минулого року оприлюднення результатів, отриманих учасниками ЗНО з математики було проведено УЦОЯО через 9 днів після тестування.

 У відповідності з календарним планом проведення ЗНО-2011, оголошення перших результатів тестувань має розпочатися після 20 червня. Всі результати учасників та таблиці конвертації тестових балів в оцінки за рейтинговою шкалою (100-200 балів) із кожного предмета мають бути затверджені директором Українського центру оцінювання якості освіти та розміщені на офіційному сайті УЦОЯО не пізніше 5 липня.

 Правильні відповіді на завдання тесту з математики будуть оприлюдненні УЦОЯО найближчим часом та розміщені у розділі Відповіді на ЗНО.

 З метою приблизного розрахунку отриманого результату з математики, абітурієнти можуть скористатися орієнтовною методикою розрахунку та вирахувати власний бал за 200-бальною шкалою.

 Наступним предметом, з якого буде проведено зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) навчальних досягнень стане російська мова. Тестування з цього навчального предмета відбудеться в п’ятницю, 10 червня об 11 годині.

 

По матеріалам: osvita.ua