Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
30 листопада 2018 р. Всi новини

Міністр освіти занепокоєна, що молоде покоління втрачає наполегливість і терпіння

 

Про життєву формулу успіху, переваги та виклики втрати наполегливості молодим поколінням, а також натхнення і любов до своєї справи Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич говорила з лауреатами стипендії Президента України для переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад і Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт МАН. Це відбулося  29 листопада 2018 року, у приміщенні Національного технічного університету України «КПІ ім. І. Сікорського».

Стипендії отримали 270 школярів та студентів, які протягом року щомісяця отримуватимуть грошову винагороду за свої інтелектуальні досягнення. Серед них – 150 переможців учнівських олімпіад з навчальних предметів і 120 – Всеукраїнського конкурсу-захисту. Цьогоріч розмір стипендії складає 2тис 600 гривень на місяць.

«Кожен із вас – це не просто талант, а талант наполегливий. Мати талант – це можливість, яка є у кожної людини, а от розвинути цей талант і мати силу волі працювати, коли інші відпочивають, – це найвище мистецтво.  Знаєте, у нас сьогодні склалася така ситуація, яку я відчуваю спілкуючись із молоддю. Думаю,  це одночасно і можливість, і  великий виклик. Я спостерігаю відсутність терпіння у молоді. І це можливість, бо всі прагнуть йти швидко вперед, ставлять великі цілі, і це дає надію на поступ і на нетрадиційні та цікаві шляхи вирішення проблем. Але йде і певне знецінення важливості терпіння. Бо коли, поставивши собі мету, починаєш йти до неї, з’являється багато перешкод, дорога не вистелена м’якою травичкою, неуникненно виникають проблеми, які потрібно вирішувати і яким потрібно опиратися. І тут потрібна і наполегливість, і терпіння – вони ключ до звершень», – розповіла Лілія Гриневич, виступаючи перед лауреатами.

Вона також додала, що на її думку «правильно й вдало поставлена для себе мета, віднайдений талант, помножений на працю і наполегливість»  – це і є формула успіху.

«Не сумніваючись у ваших талантах, я б хотіла побажати вам одного – щоб ви ніколи не втрачали натхнення на наполегливість, терпеливість і велику працю. І це призведе до успіху, а ваш успіх – це успіх України», – підсумувала Міністр.

Призначення стипендій Президента України для переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України відбувається вже тринадцятий рік поспіль.

З 2006 до 2018 року лауреатами стипендії Президента України стали 3тис 510 представників інтелектуально обдарованої молоді.

Учасниками Всеукраїнських учнівських олімпіад щорічно є майже 3 мільйони учнів, з яких понад 2 тисячі змагаються у фіналі і приблизно половина з них нагороджується дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів як переможці.

У Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт, де юні дослідники представляють та публічно захищають самостійно виконані наукові роботи (за 64-ма різними науковими напрямками, що згруповані в 12 відділень), беруть участь майже 100тис школярів-старшокласників – членів Малої академії наук України.

  

 

За матеріалами: Педагогічна преса