Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 червня 2011 р. Всi новини

У Міносвіти пояснили процедуру застосування сертифікатів ЗНО різних років

 

 

В роз’ясненні відомства йдеться про можливість застосування абітурієнтами сертифікатів ЗНО, що видані в різні роки, при вступі до вищих навчальних закладів у 2011 році.


Цьогорічні абітурієнти мають можливість подавати до вищих навчальних закладів сертифікати ЗНО, що видані Українським центром оцінювання якості освіти у 2008-2011 роках, зазначається в роз’яснювальному листі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

 При поданні заяви та документів на вступ до вищого навчального закладу абітурієнт має зазначити у заяві наявність сертифікатів та кількість балів у них, що враховуватиме приймальна комісія під час конкурсного відбору на навчання.

 Тобто, абітурієнти при наявності у них сертифікатів минулих років матимуть можливість обрати кращі результати з певного предмета, наприклад: українська мова та література – 184 бали, 2008 рік; математика – 187 балів, 2009 рік; фізика – 174 бали, 2011 рік.

 Як відомо, чинні умови прийому до вищих навчальних закладів надають абітурієнтам право подати заяву та документи не більше ніж до п’яти вищих навчальних закладів та не більше ніж на три напрями підготовки у кожному з них.

 Кожна подача документів до окремого навчального закладу має супроводжуватися відповідною відміткою на зворотному боці сертифіката абітурієнта, засвідченою печаткою приймальної комісії вищого навчального закладу.

 Відмітка про факт подання заяв та документів на вступ робиться на оригіналі кожного сертифіката, із обов’язковим зазначенням повної назви вищого навчального закладу, шифрів та назви напрямів (спеціальностей), форми навчання, дати подання документів, прізвища технічного секретаря, засвідчена підписом відповідального секретаря (або його заступника) та печаткою приймальної комісії.

 У випадку, якщо вступник виявить бажання забрати подані до вищого навчального закладу документи, цей факт на зворотному боці сертифіката фіксуватися не буде.

 У разі, якщо на зворотному боці сертифіката вже є відмітки, проставлені у минулих роках, відмітка проставляється на контрольному листку, який буде виданий приймальною комісією першого вищого навчального закладу, до якого вступник подає заяву та документи про вступ.

До уваги абітурієнтів, факт подання документів на денну та одночасно заочну форму на один і той же напрям (спеціальність) вважається однією спробою.

 Нагадаємо, вступна кампанія у 2011 році розпочинається 1 липня. Оголошення всіх результатів ЗНО-2011 має відбутися не пізніше 5 липня.

 

По матеріалам: osvita.ua