Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
2 січня 2019 р. Всi новини

ЗНО для осіб, які використовують рельєфно-крапковий шрифт Брайля

 

 

Розміщено адаптовані версії характеристик сертифікаційних робіт та критерій оцінювання завдань відкритої форми.

У розділі «Особам, які використовують рельєфно-крапковий шрифт Брайля» розміщено адаптовані версії характеристик сертифікаційних робіт з української мови і літератури, математики, історії України, біології для осіб з порушеннями зору, критерії оцінювання завдань відкритої форми з української мови і літератури та математики.

Сертифікаційна робота з української мови і літератури  для осіб, які в процесі навчання використовують рельєфно-крапковий шрифт Брайля, міститиме 30 завдань різних форм, у тому числі – відкритої форми з розгорнутою відповіддю (власне висловлення). Для виконання тесту учасники матимуть 150 хвилин.

На виконання сертифікаційної роботи з математики відведено також 150 хвилин. Учасникам буде запропоновано розв’язати 20 завдань різних форм, 2 з них – відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

З історії України тест міститиме 40 завдань різних форм. Для виконання роботи учасники матимуть 120 хвилин.

Сертифікаційна робота з біології міститиме 32 завдання різних форм, на виконання яких відведено 120 хвилин.

Під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання усі учасники, які в процесі навчання використовують шрифт Брайля, отримають тестовий зошит із завданнями сертифікаційної роботи та зошит відповідей. Відповіді на завдання мають бути записані рельєфно-крапковим шрифтом із використанням Брайлівського приладу для письма та грифеля з однієї сторони аркуша, починаючи з наступного після титульного.

Нагадуємо, 2019 року особи з порушеннями зору мають можливість пройти зовнішнє незалежне оцінювання з використанням завдань, надрукованих рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, з української мови і літератури, математики, історії України та біології.

  

 

За матеріалами: УЦОЯО