Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
25 лютого 2019 р. Всi новини

Оголошено ТОП-10 всесвітнього Global Teacher Prize 2019

  

Міжнародна премія Global Teacher Prize оголосила топ-10 фіналістів 2019 року.

Переможця оголосять під час Global Education and Skills Forum 2019 (22-24 березня). Призовий фонд – $1 млн. 

Хто вони найкращі вчителі 2019 і чим цікаві ці інновативні педагоги.

Ендрю Моффат, Велика Британія

Ендрю викладає в школі, де 90% учнів – вихідці з інших країн. Він знає, як ефективно з ними працювати, тому для інших британських вчителів заснував ініціативу «Аутсайдерів не існує» (No Outsiders), яка сприяє поширенню меседжів інклюзивності та різноманіття. Також він веде ініціативу Parkfield Ambassadors, в рамках якої учні з різних культур та різних віросповідань зустрічаються після уроків для спільного дискусійного клубу.

Дейзі Мертенс, Голландія

Дейзі не лише навчає учнів із 30 різних культур, а й дозволяє їм самостійно контролювати свій навчальний план, що насправді мотивує дітей ефективно навчатися. Вона є переможцем Національної премії вчителя початкових класів Голландії.

Дебора Гарофало, Бразилія

Коли Дебора тільки починала викладати в школі в бідному районі свого рідного міста, учні не мали необхідних ресурсів для вивчення технологій. Для початку Дебора заохотила дітей навчитися фотографувати, щоб за допомогою цього розповісти широкому загалу про проблему нестачі навчальних матеріалів. Тепер же в програму з основ електроніки залучено понад 2 тис. учнів, діти вивчають, як створювати прототипи з уламків, зі сміття, залишків техніки тощо, переробивши таким чином вже понад 700 кг відходів.

Хідеказу Шото, Японія

Хідеказу навчає учнів англійської не за стандартними навчальними планами, а за допомогою гри у Minecraft спільно з дітьми з інших країн. Методика успішна: його 11-річні учні краще здають тестування з англійської, ніж 14-річні учні інших шкіл.

Мартін Сальветті, Аргентина

Методика Мартіна полягає в тому, що учні краще вчаться тоді, коли активно залучені в певну діяльність, яка приносить їм задоволення. Тож у школі, де викладає Сальватті, для учнів створили власну радіостанцію.

Мелісса Сальгеро, США

Мелісса викладає в школі, де 59% учнів живуть за межею бідності. Музичного гуртка у закладі не було вже понад 30 років, тож Мелісса шляхом подачі численних грантів досягла своєї мети – зібрала нарешті кошти на купівлю обладнання й організувала в школі музичний гурт.

Пітер Табічі, Кенія

У школі Пітера лише один комп’ютер і майже не працює інтернет, однак він намагається впроваджувати зміни і без ресурсів. Його науковий гурток сформував міцну команду, що пройшла відбір на участь в INTEL International Science and Engineering Fair 2019.

Сваруп Раваль, Індія

Сваруп викладає за допомогою методу, який перетворює навчання на театр – діти співають, грають, обговорюють, малюють. Ця методика дозволяє Сваруп навчати будь-де і будь-кого. Їй вдається залучати до освіти дітей з бідних сімей, тих, які вимушені жити на вулиці, працювати у ранньому віці.

Владімер Апказава, Грузія

Школа Владімера – у бідному регіоні Грузії. Він допомагає збирати кошти на освітні матеріали, а також допомагає дітям, яким довелося покинути дім через домашнє насильство. Також викладач започаткував програму «Демократична революція», в рамках якої учні мають змогу долучитися до процесу прийняття рішень у своєму навчальному закладі.

Ясодай Сельвакумаран, Австралія

Викладачка вчить дітей з корінного населення Австралії, допомагаючи їм справлятися з психологічними травмами та долати стереотипи про їхню неуспішність.


 

 

 

За матеріалами: Освіторія