Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 червня 2011 р. Всi новини

Особливості проведення ЗНО з історії України у 2011 році

 

 

У разі якщо для вступу до обраного вами вищого навчального закладу необхідно пройти тестування з історії України, зверніть увагу на особливості проведення ЗНО з цього предмета у 2011 році.


Тест ЗНО з історії України складається із завдань чотирьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності, завдань на встановлення правильної послідовності та завдань з короткою відповіддю множинного вибору. Для виконання 60 завдань тесту, учасникам буде відведено 150 хвилин.

Програма ЗНО з історії України укладена на основі чинної програми з історії України для 11-річної школи. Вона включає 31 тему, яка охоплює історію нашої держави від найдавніших часів до початку ХХІ століття і включає такі періоди:


Від найдавніших часів – перша половина ХVI ст.
Друга половина ХVI ст. – перша половина ХVIІІ ст.
Друга половина ХVIІІ ст. – початок ХХ ст.
1914 – 1939 рр.
1939 р. – початок ХХІ ст.

У завданнях тесту відображено різні аспекти вітчизняної історії: державний, політичний, соціально-економічний розвиток, суспільне та культурне життя, роль та місце України в системі міжнародних відносин, у європейській і світовій історії.

Завдання розміщено в наступній послідовності: від завдань з вибором однієї правильної відповіді до завдань із короткою відповіддю множинного вибору.

Завдання з вибором однієї правильної відповіді - до кожного завдання абітурієнтам буде запропоновано чотири варіанта відповіді, з яких лише один є правильним. Завдання буде вважатися  виконаним, якщо абітурієнт обере і позначить правильну відповідь у бланку відповідей А.

Тест містить 48 завдань з вибором однієї правильної відповіді (від 1 до 48), що в залежності від наданої відповіді будуть оцінені у 0 або 1 тестовий бал.

Завдання на встановлення відповідності - до кожного завдання подано інформацію, яку позначено цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч). Виконуючи завдання вам необхідно встановити відповідність інформації, позначеної цифрами та буквами (утворити логічні пари).

Завдання вважається виконаним, якщо абітурієнт вибрав і позначив правильну літеру (від А до Д) навпроти кожної цифри (від 1 до 4) у бланку відповідей А.

Тест містить 4 таких завдання (49-52), які оцінюються у 0, 1, 2, 3 або 4 тестових бали – 1 бал за кожну правильно встановлену відповідність (логічну пару); 0 балів якщо не вказано жодної правильної відповідності.

Завдання на встановлення правильної послідовності - до кожного завдання подано перелік подій, позначених буквами, які потрібно розташувати у правильній послідовності, де перша подія має відповідати цифрі 1, друга – цифрі 2, третя – цифрі 3, четверта – цифрі 4.

Завдання вважається виконаним, якщо абітурієнт вибрав і позначив правильну літеру (від А до Г) навпроти кожної цифри (від 1 до 4) у бланку відповідей А.

Тест містить 4 завдання на встановлення правильної послідовності, що будуть оцінені в 0, 1 або 2 тестових бали. Оцінювання відбувається наступним чином: 2 бали – якщо правильно вказано послідовність усіх подій; 1 бал – якщо вказано частково правильну послідовність подій: тільки першу та другу події, другу та третю, третю та четверту або першу і четверту події.

Завдання з короткою відповіддю множинного вибору - до кожного завдання пропонується шість варіантів відповіді, серед яких лише три правильні. Завдання вважається виконаним, якщо абітурієнт вибрав і записав правильні відповіді у бланку відповідей А. Результатом виконання завдання є три цифри, порядок написання яких значення не має.

Завдання будуть оцінені за наступною схемою: 

бал за кожну правильно вказану відповідь (цифру) із трьох можливих; 0 балів, якщо не вказано жодної правильної відповіді (цифри), або відповіді не надано. Максимальна кількість балів за виконання завдання – 3. Тест буде містити 4 таких завдання (57-60).

Максимальна кількість балів, яку зможе набрати учасник, правильно виконавши всі завдання тесту з історії України, – 84.

Радимо учасникам ЗНО з історії України ознайомитися з прикладами тестових завдань 2011 року та варіантами відповідей до них.

Також зверніть увагу на особливості роботи з картосхемою та приклади завдань минулих років з коментарями фахівців.

Нагадаємо, тестування з історії України відбудеться 16 червня. Звертаємо увагу абітурієнтів на дотримання правил допуску до пунктів тестування та бажаємо успіхів.

З метою перевірки підготовки абітурієнти також можуть скористатися тренувальними тестами ЗНО онлайн.

По матеріалами: osvita.ua