Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
2 квітня 2019 р. Всi новини

Як вступити у профтех: на сайті МОН розміщені відповіді на найпоширеніші запитання абітурієнтів

 

Фахівці Міністерства освіти і науки підготували для абітурієнтів відповіді на найпоширеніші запитання щодо вступу до закладів профосвіти 2019 року.

Q&A були створені після аналізу звернень вступників минулих років та розміщені на сайті МОН уперше.

Відповідний розділ знаходиться на сторінці “Вступ 2019: Профосвіта”, де публікуватиметься й інша важлива інформація про вступну кампанію.  

У запитаннях-відповідях можна дізнатися про те, на що звертати увагу під час вибору закладу, який алгоритм вступу до нього, терміни прийому документів тощо. У розділі також є інформація про особливості навчання у професійній освіті. Приміром, яка різниця між державним і регіональним замовленням, які дані зазначаються у дипломі випускника, чи потрібно відпрацьовувати на підприємствах області, якщо навчався за кошти регіонального замовлення.

“Щороку ми отримуємо чимало запитань про особливості вступу в заклади профосвіти - від того, де шукати інформацію про заклади та чи є якась різниця між їх типами, до подальших перспектив після випуску. З усього цього масиву ми виокремили найпоширеніші запитання і спробували дати на них лаконічні та вичерпні відповіді. Q&A ми розмістили на сайті МОН, щоб у вступників завжди був доступ до цієї інформації. Якщо там ви не знайдете відповіді на свої запитання, то можете звернутися до приймальної комісії закладу, куди вирішили вступити, або в наш директорат за номером (044) 287-89-14”, - зазначила гендиректор директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Вона також зауважила, що наразі на сайті розміщено перший блок запитань-відповідей. Надалі його оновлюватимуть і даватимуть додаткові роз'яснення.

Окремо Ірина Шумік нагадала, що в багатьох закладах профосвіти наразі тривають Дні відкритих дверей. Під час них гостям, зокрема, розповідають про умови прийому, навчання та подальші перспективи. Графік заходів за регіонами можна переглянути на сайті МОН. 

“Тривалий час в Україні була поширена думка, що навчання в професійних закладах обирають за залишковим принципом. Однак в останні роки ситуація поступово змінюється. Життя показує, що навчання в закладі профосвіти - це гарний трамплін для молоді, який дозволяє отримати потрібну на ринку професію, причому опанувати її за досить короткий термін і вже скоро заробляти реальні кошти. А ще профтех - це короткі програми для перенавчання тих, хто хоче оновити знання чи змінити фах, витративши мінімум часу”, - відзначила очільниця директорату.

 

 

 

За матеріалами: МОН