Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 квітня 2019 р. Всi новини

Лілія Гриневич: Співпраця з соціально відповідальним бізнесом необхідна для покращення умов навчання дітей при лікарнях, місцева влада має над цим працювати

 

Соціально відповідальний бізнес радо йде назустріч та допомагає покращити умови навчання дітей при лікарнях.

Завдання обласної влади, яка частіше займається організацією такого навчання, – знайти та заохотити жертводавців підтримувати такі школи. На цьому наголосила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час круглого столу щодо організації навчання при лікарнях в Івано-Франківській області сьогодні, 16 квітня 2019 року, у приміщенні Обласної дитячої клінічної лікарні в Івано-Франківську.

«Як це працює ми можемо побачити на прикладі Івано-Франківської області, де в школу вклала і обласна влада – близько 600тис грн, і жертводавці.

Так, лише одна ІТ-компанія профінансувала ремонт і обладнання однієї зі шкіл на понад 200тис грн. Ці діти, яким на долю і так випало забагато випробувань, заслуговують на підтримку та допомогу. Але це все не відбувається саме по собі, обласна влада має знаходити та заохочувати таких жертводавців, надавати їм підтримку та допомагати», – зазначила Лілія Гриневич.

Наразі навчання при лікарнях організовано в 2-х великих медзакладах Івано-Франківщини – Обласному фтизіопульмонологічному центрі та Обласній дитячій клінічній лікарні.

 

Так, в Обласному фтизіопульмонологічному центрі відділення налічує 30 ліжок, де впродовж року від різних форм туберкульозу лікуються приблизно 200 дітей і підлітків з Івано-Франківська та області.

Для обладнання їхньої класної кімнати допоміг благодійний фонд «Відкриті очі», створений ІТ-компанією SoftServe. Загалом фонд вклав у школу 211 556 грн.

Водночас в Обласній дитячій клінічній лікарні за кошти держави – 593тис грн – було придбано:

  • комп’ютерне обладнання – 228тис грн;
  • шкільні меблі – 178тис грн;
  • дидактичні матеріали – 182тис грн;
  • художня література – 5тис грн.

Також за допомогою компанії «Снєжка» в цій лікарні організували додаткову зону для навчання та відпочинку дітей.

Наразі в Обласній дитячій клінічній лікарні можуть навчатися лише діти 1-4 класів, однак вже з 1 вересня навчання буде організовано й для учнів 5-9 класів.

 

 

 

За матеріалами: МОН