Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
2 травня 2019 р. Всi новини

Які плюси навчання у профтеху, які предмети там вивчають та як швидко можна здобути професію - МОН запускає серію відеороз'яснень для вступників

 

Міністерство освіти і науки створило серію відеороликів, де є відповіді на найпоширеніші запитання про вступ у заклади профосвіти.

Цю тему коментує генеральний директор директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік. Розділ з відеороз'ясненнями було створено на сайті МОН сьогодні, 29 квітня 2019 року. 

У роликах Ірина Шумік розповідає, чи потрібні для вступу в профтех паспорт чи сертифікати ЗНО, які предмети вивчають учні, скільки років треба навчатися, щоб здобути фах тощо. Наразі опубліковане перше відео про те, як обрати заклад профосвіти. Надалі розділ оновлюватиметься кілька разів на тиждень.

“Цьогоріч ми намагаємося змінити формат комунікації зі вступниками і дати їм якомога більше потрібної інформації в зручному для них форматі.

Наприклад, ще у лютому ми зібрали інформацію від областей про Дні відкритих дверей у профтехах і опублікували на сайті МОН. Також було підготовлено кілька блоків Q&A.  

У них ми докладно пояснили найгостріші питання, які цікавлять абітурієнтів - щодо здачі ЗНО, отримання атестата про повну загальну середню освіту, перспективи працевлаштування тощо. Зараз частина цієї інформації презентується у форматі відео”, - зазначила Ірина Шумік.

 

 

 

За матеріалами: МОН