Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
7 травня 2019 р. Всi новини

Понад 1000 школярів взяли участь у фінальному етапі конкурсу науково-дослідницьких робіт МАН

 



1243 учні шкіл з усіх регіонів України взяли участь у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту учнів – членів Малої академії наук.

З них 618 осіб отримали призові місця: 79 – перше місце, 209 – друге та 330 – третє. Про це розповіла Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час закриття Фінального етапу конкурсу.

Теми досліджень були надзвичайно різноманітні – від «Аксіологічні аспекти у фентезі К. Льюїса «Хроніки Нарнії»: філософсько-релігійний аспект» до комп’ютерного моделювання освітленості об’єктів та використання несортованих відходів пластику для фільтрації сильно забрудненої води. З учасниками та їхніми темами можна ознайомитися у програмі заходу за посиланням.

Загалом конкурс проводиться за дванадцятьма науковими відділеннями, кожне з яких має свої секції. Зокрема, йдеться про відділення  «Літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства», «Мовознавства», «Філософії та суспільствознавства», «Історії», «Наук про Землю», «Технічних наук», «Комп’ютерних наук», «Математики», «Фізики і астрономії»,  «Економіки», «Хімії і біології», «Екології та аграрних наук».

«Тут сидить гроно – понад 1200 кращих учнів України. Наша надія, надія на ту велику силу молоді, яка здатна думати інакше. Бо те, що ви тут, і те, що ви робите, вже свідчить, що ви можете дивитися на багато речей інакше, бачити нові шляхи розвитку майбутнього України та людства в цілому. Дуже часто говорять про проблеми, які нас оточують, але для того, щоб йти вперед, потрібно мати візію. Ви вже вливаєтесь в когорту людей, які рухатимуть цивілізацію і Україну вперед», – зазначила Лілія Гриневич.

Виступаючи перед фіналістами, вона також дала їм три поради – цінували людей навколо, цінувати свій час, а також не забувати про важливість внутрішніх цінностей.

«Так вже склалося, що всі три поради від слова цінуйте. Мало  стати талановитим винахідником чи науковцем, треба мати ядро і стержень з цінностей, щоб зрозуміти велику мету, заради чого це ти робиш. Адже ви добре знаєте, що будь-які наукові результати можна використати як на добро, так і на зло. І відповідальність за результати ваших досліджень, і навіть за їх використання, прямо чи опосередковано завжди лежатиме на вас», – пояснила Міністр.

 

 

 

За матеріалами: Педагогічна преса