Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
9 лютого 2010 р. Всi новини

МОН надало роз'яснення щодо методики розрахунку середнього бала атестата випускників шкіл.
 

Про це йдеться в листі Міністерства освіти адресованому загальноосвітнім навчальним закладам №1/9-67 "Про врахування середнього бала документа про повну загальну середню освіту".

Зокрема зазначається, відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів України, затверджених наказом МОН України №873, для конкурсного відбору осіб, які на базі повної загальної середньої освіти вступають до вищих навчальних закладів за сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти, враховується середній бал документа про повну загальну середню освіту.

Також документом доручено керівникам загальноосвітніх навчальних закладів забезпечити розрахунок середнього бала атестата випускників та зробити відповідний запис у додатку до атестата.

Середній бал атестата буде розраховуватися як середнє арифметичне річних оцінок з предметів інваріантної складової навчального плану, виставлених у додатку до атестата, та оцінок, отриманих за державну підсумкову атестацію.

Округлення здійснюється до десятих частин бала (за 12-бальною шкалою).

* Розрахунок здійснюється таким чином: кількість предметів, з яких виставлено оцінки =20; сума балів = 193; середній бал = 193:20=9,65≈9,7.

Предмети, з яких зроблено запис "звільнений (а)", у загальну кількість не враховуються.

  

За матеріалами www.osvita.ua