Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
12 серпня 2019 р. Всi новини

Пришкільні мовні табори, волонтерство та зростання для вчителів – МОН та Global Office після 4 років спільної роботи підписали меморандум про співпрацю

 

Проведення пришкільних таборів та взаємна інформаційна підтримка для проєктів GoCamp та GoCamp AfterSchool.

Таку співпрацю передбачає Меморандум «Про взаєморозуміння та співпрацю» між громадською організацією «Global Office» та Міністерством освіти і науки, що був підписаний сьогодні, 8 серпня 2019 року, у смт Козині.

Документ завізували Міністр освіти і науки Лілія Гриневич та директор «Global Office» Оксана Нечипоренко. Основна його мета – спільно сприяти популяризації вивчення іноземних мов в українських школах.

За 4 роки розвитку та реалізації проєкту GoCamp спільними зусиллями вдалось привезти до України понад 1000 іноземних волонтерів з 70 країн світу та надихнути 200 000 дітей опановувати як англійську, так німецьку та французьку мови.

«Нам вдалося стати рекрутинговим агентством з пошуку іноземних волонтерів, які надихають українських вчителів та школярів долати будь-які бар'єри, зокрема мовні. Для багатьох шкіл проведення GoCamp стає найвизначнішою подією року, до якої готуються всім містом чи селом. Ми надзвичайно вдячні всім партнерам, які повірили в нашу велику мрію: популяризувати Україну в світі та розвивати спільноту українських вчителів», – розповіла Оксана Нечипоренко.

Лілія Гриневич відзначила, що одними з перших агентів реформи Нової української школи стали саме вчителі іноземних мов GoCamp та освітяни проєкту «Вчителі – агенти змін». Це одні з перших педагогів в Україні, які відійшли від усталеної практики уроків й започаткували нову школу викладання, в центрі якої – інтереси самих учнів.

«Це ті інтерактивні методики, які дає підвищення кваліфікації вчителів тут, у підготовці до мовних таборів. Я це надзвичайно ціную і вважаю, що тренінги для цих таборів – це великі точки росту. І я переконана, що “Global Office” – це один із ключових партнерів в екосистемі Нової української школи. І ми цінуємо кожного і кожну, хто долучився до побудови нашої, вже спільної реформи. Багато з того, що нам вдалося зробити, то це завдяки саме таким пасіонарним командам, які мали мету і до неї йшли, дуже часто не отримуючи за це адекватної винагороди. Але саме на таких людях і тримається світ», – додала Міністр.

У літніх дитячих таборах GoCamp засвоєння нового матеріалу відбувається через гейміфікацію, а дітей навчають компетенціям 21 століття: лідерству, креативності, критичному мисленню та основам демократії. Завдяки системній підтримці МОН 1500 вчителів GoCamp опанували інноваційну методологію викладання. Адже компоненти пришкільних програм GoCamp стали частиною реформи середньої школи від Міністерства освіти і науки.

Крім того, цьогоріч стартував новий освітній проєкт «БомбеЗНО»: це інтенсивна підготовка випускників до ЗНО з української мови та літератури в прикордонних містах і селищах Закарпатської та Чернівецької областей. Завдяки співпраці МОН та GoGlobal понад 400 одинадцятикласників із угоро- та румуномовних родин пройшли експреспідготовку до ЗНО з української мови та літератури.

Міністерство освіти і науки спільно з Global Office продовжать посилювати співпрацю для популяризації іноземних мов у середній школі. Зокрема, з 12 до 23 серпня по всій Україні відбудеться третя хвиля GoCamp-2019, під час якої 111 іноземних волонтерів працюватимуть в літніх таборах й допомагатимуть опановувати іноземні мови. Для Чернівецької та Закарпатської областей відбудуться унікальні двомовні табори «Бомбезний GoCamp» – школярам з родин нацменшин допомагатимуть вивчати українську та англійську.

Довідково: Наймасштабніша волонтерсько-освітня програма GoCamp в Східній Європі з'явилась 2016 року завдяки кооперації зусиль МОН та Global Office. Тоді, в Рік англійської мови, по всій Україні проходили літні пришкільні табори за підтримки Міністерства, в яких дітям допомагали опановувати англійську мову. Ідея запросити з усього світу іноземних волонтерів, щоб мотивувати дітей долати мовний бар'єр, належала «Global Office».

 

 

 

За матеріалами: МОН