Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
16 серпня 2019 р. Всi новини

Діяти злагоджено та допомагати школам: основні завдання Державної служби якості освіти

 

Синергія між всіма управліннями Державної служби якості освіти в областях дозволить забезпечити максимальну підтримку закладам освіти, директорам шкіл, засновникам. Об’єднавши свої сили, впевнений – ми розбудуємо ефективну систему забезпечення якості освіти. Інформує прес-служба ДСЯО.

Про це заявив голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак під час семінару «Розбудова системи забезпечення якості освіти в Україні: виклики та перспективи» сьогодні в м. Києві.

З вітальним словом виступила Лілія Гриневич, яка підкреслила, що  сформувати довіру суспільства до закладів освіти, органів управління освітою та підвищити рівень навчання у школі можливо і для цього необхідно впроваджувати систему забезпечення якості освіти.

Крім того, учасники мали змогу ознайомитися з системою освіти Чехії, зокрема, шляхами оцінювання її якості. Детально про зовнішнє та внутрішнє оцінювання, критерії оцінювання умов, перебігу і результати навчання розповів Ондржей Андрис. Він презентував модель «якісної школи», складовими якої є:

– концепція школи;

– керівництво школи;

– якість педагогів;

– навчання;

– результати навчання;

– підтримка учнів у навчанні.

Захід організовано в рамках проекту «Розвиток системи оцінювання якості освіти у регіонах України», який реалізується за співпраці між Державною службою якості освіти України, Асоціацією з міжнародних питань, Чеською шкільною інспекцією і за підтримки Чеської агенції розвитку.

 

 

 

За матеріалами: Педагогічна преса