Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
13 вересня 2019 р. Всi новини

Ганна Новосад: Українська Академія Лідерства – приклад розвитку ідеї, в яку повірили

 

Українська Академія Лідерства, в якій наразі навчається майже три сотні студентів і яка має підтримку міжнародних та українських партнерів, є прикладом розвитку ідеї, в яку повірили.

Про це сьогодні, 12 вересня 2019 року, заявила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад під час церемонії відкриття нового навчального року в УАЛ.

«Те, що вас тут 280 студентів із семи осередків, – це історія про те, що у вас повірили. Повірили усі – від ректорів консервативних університетів до міжнародних партнерів, які підтримують Українську Академію Лідерства», – наголосила Міністр у своїй промові до студентів.

За її словами, у перші роки існування УАЛ ситуація була іншою – це був маленький проєкт, який мало хто хотів підтримувати. Ганна Новосад знає це з власного досвіду – в той період вона обіймала посаду радника Міністра Сергія Квіта.

«Ми з Міністром сиділи і обдзвонювали кожного з ректорів, аби першокурсникам, які вступили в УАЛ, надали академічну відпустку і вони змогли би рік навчатись в Українській Академії Лідерства. Переконати їх було непросто», – сказала Міністр.

Вона наголосила, що вибір студентів взяти рік перерви між школою та вищою освітою і присвятити його навчанню – приклад лідерства власного життя.

«Я дуже хочу, щоб ви зберегли це лідерство у собі. Тому що ви будете тими, хто завершить УАЛ, піде або не піде в університет, хто потім вийде в реальне доросле життя і буде розширювати межі нашого суспільства. Дуже хочу, щоб ви не втрачали в собі це лідерство. А ми вам будемо допомагати, наскільки це можливо», – звернулась до студентів Ганна Новосад.

Довідково.

Українська Академія Лідерства – це 10-місячна освітня програма розвитку для випускників шкіл віком від 16 до 20 років. Програма допомагає молоді знайти своє призначення, пізнати країну та світ, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості. Під час навчання студенти здобувають навички самопізнання, аналізу суспільних викликів, командної праці, комунікації, щоб краще зрозуміти себе, країну і світ.

Навчання для студентів є безкоштовним – кожен, хто проходить відбір, здобуває ґрант, що покриває проживання, харчування, експедиції, страхування здоров’я тощо.

 

 

 

За матеріалами: МОН