Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
10 лютого 2010 р. Всi новини

У відповідності з чинними нормативними документами в 2010 р. Українським центром оцінювання якості освіти будуть створені особливі умови для проходження зовнішнього незалежного оцінювання особами з обмеженими фізичними можливостями. Зокрема, для осіб:

із порушеннями опорно-рухового апарату – в аудиторіях, що знаходяться на перших поверхах пунктів тестування;

із вадами слуху – в аудиторіях, де здійснюватиметься сурдопереклад (як правило, такі аудиторії створюватимуться в пунктах тестування, розміщених в обласних центрах).

Питання про необхідність створення особливих умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання особами з іншими фізичними обмеженнями будуть вирішуватися в індивідуальному порядку. Для цього таким особам необхідно до 31 березня 2010 р. звернутись особисто aбo надіслати поштою до найближчого регіонального центру оцінювання якості освіти письмову заяву довільної форми та копію висновку закладу охорони здоров′я про необхідність створення особливих (специфічних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Видача таких висновків передбачена спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров′я від 25 лютого 2008 р. № 124/95.

Термін розгляду вищезазначеного запиту в регіональному центрі оцінювання якості освіти – не більше трьох днів із моменту його надходження. Відповідь у вигляді відповідної довідки надсилатиметься поштою за місцем проживання заявника.

За матеріалами www.testportal.gov.ua