Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
5 листопада 2019 р. Всi новини

Умови прийому до вишів 2020: вступ на бакалавра

 

 

Міністерством освіти і науки України затверджено Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2020 році.

Документ підписаний міністром і зараз проходить процедуру реєстрації у Міністерстві юстиції України.

Умови прийому є обов’язковими для усіх закладів вищої освіти і визначають, як відбуватиметься вступна кампанія до вишів в 2020 році.

Електронна форма заяв про вступ

Під час вступної кампанії 2020 року майже усі вступники на основі повної загальної середньої освіти подаватимуть заяви тільки в електронній формі, за виключенням незначної частини деяких категорій абітурієнтів.

Кількість заяв про вступ

У 2020 році вступники, які планують навчання на місцях державного або регіонального замовлення, матимуть можливість подати до 5 заяв до вишів.

Кількість заяв на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб обмежуватись не буде.

У кожній заяві на бюджетну форму навчання вступник має визначити її пріоритетність.

Сертифікати ЗНО

Для вступу на перший курс на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та медичного магістра на основі повної загальної середньої освіти у 2020 році будуть прийматись сертифікати ЗНО 2017, 2018, 2019 та 2020 років, окрім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов.

Якщо як конкурсний предмет закладом вищої освіти буде встановлено іноземну мову, вступник матиме право подати оцінку з сертифікатів ЗНО 2018-2020 років з однієї з іноземних мов (англійської, французької, німецької та іспанської) на власний розсуд.

Кількість конкурсних предметів

Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступатимуть на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань), зараховуватимуться бали сертифікатів ЗНО (результати вступних іспитів та творчих конкурсів) з трьох конкурсних предметів, молодшого бакалавра - з двох конкурсних предметів.

Мінімальні бали для деяких спеціальностей

Мінімальні значення кількості балів із вступних випробувань для вступу на основі повної загальної середньої освіти не можуть бути встановлені менше ніж 150 балів для спеціальностей «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія» з другого та третього конкурсних предметів.

Конкурсний бал для вступу на основі повної загальної середньої освіти не може бути менше ніж:

  • 130 балів для здобуття ступеня магістра за спеціальністю «Фармація, промислова фармація»;

  • 140 балів для спеціальності галузі знань «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини».

Мінімальний конкурсний бал на бюджет

Вступники на навчання для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти допускаються до конкурсного відбору на місця державного (регіонального) замовлення за наявності конкурсного бала не менше 125.

Держзамовлення на підготовку юристів

Прийом вступників за державним або регіональним замовленням для здобуття ступеня молодшого бакалавра за всіма формами здобуття освіти, а також для здобуття ступенів бакалавра, магістрів за заочної формою здобуття освіти за спеціальностями «Право», та «Міжнародне право» в 2020 році не проводиться.

Основні строки вступної кампанії на бакалавра

Реєстрація електронних кабінетів вступників і завантаження в них необхідних документів розпочнеться 1 липня.

Прийом заяв та документів розпочнеться 13 липня і буде завершений 16 липня для осіб, які вступатимуть на основі співбесіди або вступних іспитів і творчих конкурсів, 22 липня – для осіб, які вступатимуть за результатами ЗНО, іспитів, творчих конкурсів, складених з 1 до 12 липня.

Формування рейтингових списків вступників, які вступають на основі результатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів, надання рекомендацій для зарахування та оприлюднення списку рекомендованих з повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту за кошти державного бюджету або місцевого бюджету здійснюється не пізніше 12.00 27 липня.

Вступники, які отримають рекомендацію, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 18.00 31 липня.

Зарахування вступників за кошти державного або місцевого бюджету відбудеться 1 серпня, зарахування на контракт може відбуватись до 30 вересня.

Надання рекомендацій для зарахування та оприлюднення списку рекомендованих для вступників, які вступатимуть на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб  на відкриті та фіксовані (закриті) конкурсні пропозиції, здійснюється не раніше 12.00 01 серпня.