Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
7 липня 2011 р. Всi новини

Більше 50 тис. заяв абітурієнтів на вступ до ВНЗ уже отримано, - Д. Табачник

 

 

На сьогодні отримано більше 50 тис. заяв абітурієнтів на вступ до вищих навчальних закладів України.


Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник на брифінгу, присвяченому особливостям нинішньої вступної кампанії до вузів України.

 Найбільшу кількість заяв від абітурієнтів отримав на цей час Київський національний університет ім. Шевченка (КНУ) - 4,5 тис. заяв, при цьому черг серед абітурієнтів немає.

 За словами міністра, майже 4 тис. заяв подано в Національний університет "Юридична академія України" (НУ ЮАУ) міста Харкова, 3,5 тис. - до Київського національного економічного університету (КНЕУ).

 Серед технічних вищих навчальних закладів лідирує Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут" (КПІ), до якого подано 2,5 тис. заяв. Майже стільки ж було подано заяв до Національного університету "Львівська політехніка" (НУ ЛП).

 Дмитро Табачник також наголосив, що вже працює система "Електронний вступ", за якою отримано 42 тис. заяв. Уже 12 тисяч з загальної кількості заяв, поданих через електронну систему, авторизовано.

 Як додав міністр, найбільшу кількість документів за електронною системою абітурієнти подали до Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" - 1100 заяв. До Національного медичного університету імені Богомольця (НМУ) було подано понад 1000 заяв.

 Табачник підкреслив, що технічні збої у роботі системи мають місце, але вони оперативно усуваються. Так, найбільша затримка у роботі системи за словами міністра складала 3-4 години.

 Міністр також нагадав, що у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту з 1 червня по 25 серпня працює консультативний телефон з питань вступної кампанії 2011 року, на який наразі звернулися близько 200 осіб.

 Як повідомлялось раніше, до початку вступної кампанії Міносвіти не змогло налагодити повноцінну роботу системи "Електронний вступ".

 

 

По матеріалам: osvita.ua