Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
4 лютого 2020 р. Всi новини

В Україні стартувала реєстрація на основну сесію ЗНО: графік, документи та умови для учасників з інвалідністю

 

В Україні розпочалась реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Його мають пройти учасники, які планують цьогоріч вступати до вишів на бакалавра, а також учні 11 класу, які складають державну підсумкову атестацію у формі ЗНО. Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти сьогодні, 3 лютого 2020 року.

Реєстрація на основну сесію ЗНО триватиме до 24 березня 2020 року.

Загалом цього року очікується понад 346 тисяч учасників тестування. Серед них будуть випускники шкіл цього і минулих років, учні профтехів, студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти, випускники закордонних закладів освіти.

Щоб зареєструватися для участі у ЗНО, кандидати мають створити і заповнити реєстраційну картку на сайті УЦОЯО у розділі “ЗНО/ДПА”. Після цього, випускники шкіл 2020 року, студенти професійно-технічних закладів і коледжів готують пакет документів та подають його особі, відповідальній за реєстрацію у кожному конкретному закладі.

Випускники минулих років надсилають документи до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Комплект реєстраційних документів складається з копії паспорта, двох фотокарток 3х4 та реєстраційної картки. Важливо, що у паспортах нового зразка (ID-картках) немає серії документа. Тому під час заповнення реєстраційної форми поле “серія” заповнювати не потрібно.

Графік проведення ЗНО у 2020 році :

  • 21 травня - математика;
  • 26 травня - українська мова і література;
  • 28 травня - фізика;
  • 1 червня - іспанська, німецька, французька мови;
  • 2 червня - англійська мова;
  • 4 червня - історія України;
  • 9 червня - біологія;
  • 11 червня - географія;
  • 15 червня - хімія.

Результати ЗНО будуть надіслані в електронні кабінети у відповідні дати.

Передбачається, що для осіб з особливими освітніми потребами на пунктах тестування можуть створюватися додаткові умови. Наприклад, для людей із вадами опорно-рухового апарату підбираються пункти тестування із пандусом і з відповідною туалетною кімнатою.

Для людей із вадами слуху дозволяється мати слуховий апарат або, якщо особа володіє мовою жестів, в аудиторії може працювати сурдоперекладач.

Для осіб із вадами зору є кілька варіантів для здачі ЗНО: додаткове освітлення, використання лупи, як механічного апарату, тестовий зошит збільшеним шрифтом або ж тестовий зошит, надрукований рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Важливо, що цьогоріч такі зошити будуть виготовлятися для тестів із української мови та літератури, математики, історії України та біології.

 

 

 

За матеріалами: МОН