Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
5 лютого 2020 р. Всi новини

На сертифікацію 2020 подались 1711 вчителів, тестування відбудеться 29 лютого

 

1711 вчителів початкових класів з усієї України подали заявки на участь у цьогорічній сертифікації педагогів.

До 10-го лютого вони отримають повідомлення про результати реєстрації і, у випадку позитивного рішення, логін та пін-код до кабінету учасника на сайті УЦОЯО.

“Сертифікація для нас - це можливість додатково заохотити кращих вчителів, адже кожен педагог, що успішно її пройде, отримає 20% надбавки до зарплати. Для вчителів - це можливість заявити про себе та підтвердити професіоналізм. Цього року ми збільшили квоту на участь у сертифікації. Як результат  - на неї подалось удвічі більше вчителів. Для нас це важливий сигнал, і ми надалі продовжуватимемо розвиток цього механізму”, – зазначила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад.

Реєстрація на сертифікацію тривала з 15 січня до 18:00 31 січня 2020 року. За цей час кожен охочий вчитель початкових класів міг створити реєстраційну картку-заяву на сайті УЦОЯО, а також надіслати пакет документів до регіонального центру.

Серед областей, які повністю використали квоту на набір учасників:

  • Волинська;
  • Донецька;
  • Запорізька;
  • Полтавська;
  • Сумська;
  • Харківська;
  • Хмельницька;
  • Черкаська;
  • Чернівецька;
  • Чернігівська.

Перший етап сертифікації – незалежне тестування фахових знань та умінь – відбудеться 29 лютого 2020 року. Тест складатиметься зі 100 завдань із вибором однієї правильної відповіді. На його виконання буде відведено 180 хвилин.

Програму тестування укладено на основі професійного стандарту вчителя початкових класів. Вона містить три розділи.

Перший стосуватиметься освітнього процесу, його нормативно-правової бази та планування, роботи з інформацією. Він складатиме 14% від загальної кількості завдань у тесті.

Другий розділ стосуватиметься навчання, виховання та розвитку учнів. Він, зокрема, міститиме завдання щодо сучасних технологій навчання, педагогіки партнерства, освітніх галузей, визначених Державним стандартом початкової освіти, роботі з батьками. Цей розділ буде найбільшим – він міститиме 73% завдань.

Третій розділ стосуватиметься освітнього середовища – його наповнення, впливу на здоров’я, інклюзивності. Частка цього розділу – 13% від загальної кількості завдань.

За кожну правильну відповідь учаснику нараховуватиметься 1 бал. Якщо відповідь буде невірною, відсутньою або буде вказано кілька відповідей, це оцінюватиметься у 0 балів.

Детальніше про зміст тесту можна дізнатись у Програмі незалежного тестування, про орієнтовний розподіл та схему нарахування балів – у відповідних наказах Українського центру оцінювання якості освіти.

Результати тестування будуть відомі не пізніше 18 березня.  До наступного етапу сертифікації пройдуть вчителі, які наберуть не менше 60% від максимальної кількості тестових балів. Інформація про допущення чи недопущення до наступного етапу з’явиться одночасно з результатами тестування.

Нагадаємо, на участь у першій пілотній сертифікації 2019 року зареєструвались 857 педагогів. З них 705 успішно пройшли сертифікацію.

Успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку в 20% до зарплатні протягом терміну дії сертифікату – трьох років. Також сертифікат може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації.

Пілотна сертифікація-2020 має низку новацій: збільшено ліміт учасників до 2000, змінено порядок етапів та встановлено відсів після кожного з них.

 

 

 

За матеріалами: МОН