Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
18 липня 2011 р. Всi новини

Профільні технічні університети також відчули скорочення держзамовлення

 

 

Національному технічному університету України "КПІ", що готує кадрів технічного спрямування, державне замовлення, у порівнянні з попереднім роком скорочено майже на 20%.


Основне скорочення відбилося саме на фінансуванні інженерно-технічних та інформаційно-технологічних спеціальностей НТУУ, повідомляє ZN.UA.

 Кількість бюджетних місць у 2011 році складає 3,314 тис., проти 4,041 тис. у минулому році.

 Як відомо, за рейтингом університетів "Компас", НТУУ КПІ протягом трьох останніх років займає перше місце в рейтингах роботодавців та рейтингах інженерно-технічних спеціальностей.

 Разом з тим, одним із ВНЗ, який від скорочення держзамовлення постраждав найменше, виявився Національний авіаційний університет (НАУ). Тут кількість першокурсників, порівняно з 2010-м роком, зменшилася на 9,3%. Слід зазначити, що технічних спеціальностей у НАУ менше, ніж у КПІ.

 Нагадаємо, 29 червня Кабінет Міністрів затвердив держзамовлення на підготовку молодших фахівців і бакалаврів у ВНЗ у 2011 році. У порівнянні з 2010 роком було зменшено держзамовлення на молодших фахівців на 9,5%, а на бакалаврів – на 19,3%. У цифрах – на 8 тисяч та 25,5 тисяч відповідно.

 Раніше міністр освіти заявив, що скорочення державного замовлення на підготовку кадрів у вищих навчальних закладах є виправданим, оскільки у 2010 році школи закінчили 340 тис. осіб, а в 2011 році випускників тільки 191 тис.

 Як повідомлялося раніше, директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко повідомив, що Міністерством освіти і науки, молоді та спорту припинено фінансування низки магістерських програм Києво-Могилянської академії, зокрема і школи журналістики.

 

 

По матеріалам: osvita.ua