Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
19 липня 2011 р. Всi новини

ЗНО у 2011 році проведено організовано, - міністр освіти

 

 

Дмитро Табачник провів нараду з керівниками регіональних центрів оцінювання якості освіти, під час якої було підбито попередні підсумки зовнішнього незалежного оцінювання.


У нараді також взяли участь директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева та керівники вищих навчальних закладів.

 Міністр освіти і науки зазначив, що ЗНО у 2011 році проведено організовано та в межах запланованих обсягів та термінів.

 Стосовно особливостей організації ЗНО у цьому році міністр освіти зазначив: "У тестах із історії України, біології та географії вперше були використані завдання, що передбачають коротку відповідь множинного вибору. Для того, щоб ознайомити майбутніх абітурієнтів із цією формою завдань на сайті УЦОЯО була розміщена відповідна інформація".

 Він також нагадав, що у 2011 році абітурієнтам була надана можливість самостійної реєстрації на тестування використовуючи Інтернет, а для осіб, які не мали доступу до мережі було створено мінімально необхідну мережу пунктів реєстрації.

 За словами Дмитра Табачника, про правильність такого підходу свідчить зменшення кількості пунктів реєстрації, що дало можливість економії бюджетних коштів, а також зменшення кількості помилок під час реєстрації та можливість оформити реєстраційну заяву у будь-який зручний для абітурієнта час.

 Учасники наради зазначили зменшення кількості порушень порядку абітурієнтами під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання, що на їх думку стало наслідком сталої процедури проведення ЗНО, "жорстких дій" регламентних комісій регіональних центрів та апеляційної комісії Українського центру оцінювання щодо оцінки таких дій.

 Також, цього року спостерігалося зменшення кількості апеляцій на результати ЗНО (0,35% від загальної кількості тестувань у 2011 році, порівняно з 0,55% у 2010 році). Такий результат, на думку учасників наради, досягнуто шляхом вдосконалення процедури визначення результатів.

 Дмитро Табачник додатково звернув увагу присутніх на необхідності прискорення переходу до формування тестів виключно на основі сертифікованих завдань із банку тестових завдань. Це пов’язано із невдоволенням певної частини абітурієнтів складністю тестів, запропонованих під час першої та другої сесій з української мови та літератури.

 Обговорюючи питання упровадження тесту загальної навчальної компетенції (ТЗНК) у системі ЗНО, учасники наради домовилися створити робочу групу для урахування всіх пропозицій та експериментального впровадження такого тестування.

 "У цьому році результати тестувань були оприлюднені вчасно. Четвертого липня абітурієнти отримали результати з географії та хімії", - зазначила директор УЦОЯО Ірина Зайцева.

 "Ми плануємо підготувати нормативні документи стосовно ЗНО на 2012 рік вже до першого жовтня цього року. Звичайно потрібно змінювати деякі правила, дещо спростити процедуру та порядок проведення тестування", - підкреслила Зайцева.

 Також, було зазначено, що в 2012 році результати тестування із ЗНО будуть оголошені до 1 липня.

 Як повідомлялося раніше, профільним міністерством вже затверджено програми ЗНО, у відповідності з якими мають бути розроблені завдання для проведення тестування у 2012 році.

 Зовнішнє незалежне оцінювання у 2012 році буде проведено із 14 травня до 7 червня. Вступна кампанія розпочнеться 2 липня.

 

По матеріалам: osvita.ua