Безкоштовний доступ до тестів
Рейтинги ЗВО
З НАМИ - до
ЗНО
на 200 балів !
Проход по ссылкам навигации
21 липня 2011 р. Всi новини

Більшість українців вступають до вузів з метою отримання професійних знань

 

 

 

Інститутом Горшеніна опубліковано результати телефонного опитування "Працевлаштування молодого фахівця в Україні", що було проведене з 16 до 18 липня.


Відповідно до отриманих результатів, більше половини українців (55,7%) вважають, що найважливішим під час навчання у ВНЗ є успішне навчання і отримання професійних знань.

 42,8% опитаних респондентів вважають, що в студентські роки також важливо знайти майбутню роботу.

 38% респондентів відповіли, що найважливішим для себе вважають набуття досвіду самостійного життя та вміння нести відповідальність, а 21,4% - бути активним студентом і реалізовувати свої творчі здібності.

 При цьому кожен десятий опитаний висловив думку, що під час навчання у вищому навчальному закладі важливо завести дружні і навіть сімейні стосунки.

 Результати опитування свідчать про те, що значна частина українців (42,4%) вважає, що сьогодні вища освіта необхідна людині для успішного працевлаштування.

 Близько третини опитаних висловили думку, що навчання у вузі необхідне для отримання знань за фахом (33,7%), а також для кар'єрного зростання (30,4%).

 Кожен п'ятий респондент (20,2%) вважає, що вступати до вищого навчального закладу необхідно для того, аби уникнути служби в армії.

 Впевненість у необхідності отримання вищої освіти для розширення кругозору висловили 18,1% респондентів, а для підвищення свого соціального статусу - 15,4%.

 13,8% опитаних респондентів розглядають необхідність вступу до вузу, як виконання загальноприйнятих правил в суспільстві. 5,3% опитаних не змогли відповісти на питання про необхідність отримання вищої освіти.

 Телефонне опитування було проведене Інститутом Горшеніна з 16 по 18 липня 2011 року. Всього за випадковою вибіркою було опитано 1000 респондентів віком від 18 років.

 

 

По матеріалам: osvita.ua